Jeanette Steinsland. Pressbild. Jeanette Steinsland. Pressbild.

Västermalmsgalleriet öppnar på Kungsholmen

Den 26 september öppnar pop-up-utställningen Västermalmsgalleriet i Västermalmsgallerian på Kungsholmen. Galleriet kommer ha öppet i två veckor och är en del av satsningen att göra Kungsholmen mer levande.

Som ett resultat av att kungsholmsborna anser att tillgången till kultur på Kungsholmen är lägre än i resten av Stockholm, satsar Västermalmsgallerian nu på att öppna ett galleri under två veckors tid. Utställningen kureras av Jeanette Steinsland, medgrundare och föreståndare av galleriet Steinsland Berliner, som beskriver temat som "det som är och det som en gång var". Galleriet kommer att ställa ut skulpturer, målningar och illustrationer av bland andra Hanna Andersson och Tove Dreiman.

– Vi vill att Västermalmsgallerian ska upplevas som en relevant och levande mötesplats för alla på Kungsholmen och vill därför erbjuda våra besökare upplevelser som ger mervärde. Det känns väldigt roligt att under hösten få göra det inom temat konst och kultur eftersom det är något vår målgrupp säger sig sakna i sin närhet, säger Tina Landelius, Kommunikationsansvarig på AMF Fastigheter som driver Västermalmsgallerian.

Galleriet kommer att hålla öppet mellan torsdag och söndag under vecka 39 och 40 och Västermalmsgallerian planerar fler kulturrelaterade aktiviteter under hösten.

Information
Visa på karta