WG.105 - På Spaning Efter En Tid Som Komma Skall

WG.105 - På Spaning Efter En Tid Som Komma Skall

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

På Spaning Efter En Tid Som Komma Skall
Ylva Ceder, Nathalia Edenmont, Dina Isaeus-Berlin, Liva Isakson Lundin, Peter Johansson, Astrid Kruse-Jensen, Love Lundell, Fredrik Nielsen och Amy Simon

När vårt dåvarande sätt att leva nästan över en natt sattes på paus, tvingades vi alla att stanna upp och ifrågasätta det liv vi tidigare tog för givet.

I mars, under de mest kaotiska veckorna som orsakades av utbrottet av coronaviruset SARS-CoV-2, bjöd vi in våra nordiska konstnärer att delta i en grupputställning. Eftersom vi inte visste hur framtiden skulle bli och med den osäkra utvecklingen av pandemin, bad vi dem att bidra till en utställning som centrerar kring just denna kollektiva situation.

Utställningen har titeln, På Spaning Efter En Tid Som Komma Skall. Det är med inspiration från Marcel Prousts mästerverk, På Jakt Efter Den Tid Som Flytt, som han huvudsakligen skrev i karantän i sin lägenhet i Paris på grund av en lungsjukdom. Utmanande tider kan ofta ta fram nya idéer och leda till något bra. Världen har redan förändrats. Det som tidigare verkade omöjligt blir möjligt i dessa nya tider.

Målet med utställningen är att skapa en konstnärlig tidskapsel och samla verk som ett slags bevis för dessa turbulenta månader som gått.

Utställningen har öppet 4 september - 17 oktober, med vernissage 3 september 13 - 20.00. Vänligen följ reglerna från Folkhälsomyndigheten och notera att inte fler än 25 personer i taget kommer släppas in på galleriet. Om möjligt, försök besöka oss under dagen eftersom vi har förlängt öppettiderna för vårt vernissage. Vill man garanterat komma in, vänligen boka en slottid i förväg genom att mail [email protected].

Information
Visa på karta
  • Datum
    3 sep. 2020
Pris
Gratis
Facebook-event