Fira in våren tillsammans med vinmakaren François Lurton på Nyko Kitchen. Ät en vårinspirerad meny med matchande viner till och lyssna på François berätta om vinerna.
François Lurton är fjärde generationen vinodlare i en familj med rötterna i Bordeaux sedan 1600-talet. Hans nyfikenhet och upptäckarlust fick honom dock långt utanför Bordeaux och idag gör han vin i Spanien, Frankrike, Chile och Argentina. Framgångarna bygger mycket på en värdegrund med hållbarhet i fokus med både ekologiska odlingar och biodynamiska metoder tillsammans med skickligt hantverk där råvaran ska få ta plats och spegla sitt ursprung.
Meny:
Tomat & mozzarella med variation på tomater, smörigt brödkrisp, mozzarella, basilika, balsamico, balsilikaolja.
Råbiff Umami med emulsion, kaprisbär, picklad silverlök, krispig potatis, riven parmesan.
Torskrygg Champagne Velouté med haricots verts, krispig svart- & grönkål, örtolja, potatis, dill.
En bit ost
Chokladtryffel