Winter Lights lyser upp Skansen i vinter

Det nya konceptet Winter Lights kommer till Stockholm i vinter, och får världspremiär på Skansen för att lysa upp hösten och vintern när de känns som mörkast. Besökarna kommer att få uppleva en 1,5 kilometer lång vandringsled av ljus, ljud, mat och dryck.

Ljuspromenader, där storskaliga installationer ramar in upplevelsen, har gjort succé i Nordamerika, Storbritannien och delar av övriga Europa, men fram tills nu har det inte gått att uppleva i Sverige. Men i år är det dags, när Winter Light kommer till Stockholm och Skansen. Där kommer 1800-talsbyggnaderna och det vackra landskapet att lysas upp av kreativ och hållbar ljusteknik. Alla ljusinstallationer utvecklas utifrån omgivningen och platsens historia.

– Vi vill ta oss närmare nutiden och vara aktuella med nya överraskande upplevelser. Det är därför extra spännande att öppna upp en helt ny attraktion mitt i det svenska vintermörkret, säger Yvonne Nordlind, marknads- och kommunikationschef på Stiftelsen Skansen.

Den cirka 1,5 km långa rutten tar omkring 90 minuter att gå och för att förhöja upplevelsen ytterligare kommer besökarna att släppas in under tidsluckor om 20 minuter. Det gör att alla kan njuta i sin egen takt utan att behöva trängas. Längs leden finns även mat- och dryckesstånd med säsongsanpassade smaker.

Winter Lights på Skansen har premiär den 27 oktober.