OBS! Klicka här för att se bilder och läsa en uppdaterad artikel om Zee!
Populära sjöstan får två nytillskott när krögarna Andreas Nylén och Hannes Seeman öppnar upp två nya ställen. Adressen blir Henriksdalshamnen i Hammarby Sjöstad och först ut är Zee the Restaurant som välkomnar gäster redan nästa vecka. Strax efter öppnar matbaren ZeeSide. Ambitionen är att presentera intressant matlagning på klassiska grunder men med en modern touch. Området runt Sjöstaden byggs ut och fler restauranger och caféer öppnar upp kring den vackra miljön. Dessutom är Henriksdalshamnen just nu i blickfånget då 900 nya lägenheter snart förväntas stå klara.
- Läget här är oslagbart. Vi vill skapa en levande mötesplats som fungerar både som "ditt andra vardagsrum" och som en plats dit såväl stockholmare som turister och gäster ska kunna njuta av en kulinarisk upplevelse ihop med förmodligen Stockholms vackraste utsikt, säger Hannes Seeman, krögare.
De två krögarna har en imponerande bakgrund inom Stockholms restaurangvärld. Nylén är professionell tävlingskock och blev till exempel Årets Köttkock år 2004. Seeman har bland annat jobbat som sommelier på stjärnkrogen F12. Nu sammanslår de alltså sina restaurangkunskaper och öppnar upp två egna ställen. Zee the Restaurant är själva huvudsatsningen där det är meningen att man ska kunna avnjuta en lyxig middag, ta ett glas vid baren eller varva ned i loungen. Inredningen är lyxig i modern art déco-stil och det finns två stora panoramafönster som blickar ut mot vattnet. Matbaren Zeeside kompletterar den större restaurangen och fokuserar främst på luncher och mindre rätter. Du kan alltså uppleva en ny del av Hammarby Sjöstad och samtidigt njuta av spännade mat i lyxig miljö.
Mer information och bilder: Restaurang Zee