Zink Grill återinvigt: "Vi har fått börja om från början"

Efter att ha varit stängt i ett år slår nu Zink Grill på Biblioteksgatan upp dörrarna på nytt. Den 20 februari är det återinvigning av krogen, som har fått sig en totalrenovering. "Vi har fått börja om från början", säger krögaren Peter Nordin.

Det var i februari förra året som Zink Grill stängde igen efter en brand i ventilationssystemet. På grund av rökutvecklingen och vattenskadorna från släckningsarbetet fick allt fick rivas ut, men mycket av det som har satt sin prägel på restaurangen kunde som tur var bevaras.

- Zinkbaren och alla gamla soffor och takkronorna har vi räddat, så alla de gamla delarna finns kvar, berättar Peter Nordin.


I övrigt, är det ett helt nytt Zink Grill?

- Det är en helt ny upplevelse, men man känner sig hemma. Vi har möblerat om och fått nytt kök, ny ventilation och större baryta. Jag tycker att det har blivit mycket bättre. Vi har kunnat förbättra det som gick att lyfta och behålla det som var riktigt bra, säger han.

Också ljudet har förnyats, vilket innebär att volymen i matsalen blir lite mer nyanserad samtidigt som musiken i baren inte ska behöva störa matgästerna. Vad gäller själva menyn sträcker den sig fortfarande från frukost till middag - nytt är dock att det blir mer grönt, fisk och skaldjur på kolgrillen, vid sidan om det kända köttet.


"Nya" Zink.

Foto: Joachim Lundgren

Mer information: Zink Grill