Ölfestival på Soldaten Svejk

Den 29 mars drar Soldaten Svejks årliga ölfestival igång. I år är det Tjeckien och framför allt Pilsner Urquell som hyllas. Festivalen är större än någonsin, inte bara vad gäller utbudet utan också vad gäller storlek på faten. 2700 liter av världens bästa ljusa lager kommer att säljas under festivalen.

En av världens största sidor för ölprovning och bedömning av öl (ratebeer.com), har nyligen belönat Pilsner Urquells opastöriserade och ofiltrerade ljusa lager, med det absolut högsta betyg som en öl kan få, 100p av 100 möjliga. Dessutom säger de i ett utlåtande, att det är den bästa ljusa lagern i världen.

I samband med belöningen beslutade sig ägaren av Soldaten Svejk att ägna årets ölfestival åt att hylla just Pilsner Urquell och Tjeckisk öl i allmänhet. Festivalen är återkommande med olika teman och i år är fokus hantverket bakom den prisbelönta ölen och hur man ska hantera en öl som är bäst i världen.

- Vi tar hand om ölen så att den omåttligt populära Pilsner Urquell alltid håller samma kvalitet som den förtjänar. Under Festivalen så kommer ju vi få in något så unikt som en ofiltrerad och opastöriserad Gambrinus. Med en sådan raritet i sortimentet så känns det extra viktigt att lyfta fram det fina hantverk som ligger bakom att brygga ölen, säger talesperson för Soldaten Svejk.

Måndagen den 31 mars kommer Innovation Manager Kamil Rizak från Pilsner Urquell-bryggeriet att besöka Soldaten Svejk för att mingla och svara på frågor.

Under festivalen är det inte bara Pilsner Urquell som kommer att serveras utan andra unikiteter som Gambrinus ofiltrerade pilsner kommer att finnas att smaka på. Detta för första gången på svensk mark.

Öl som kommer att serveras:
Pilsner Urquell
Pilsner Urquell Ofiltrerad
Gambrinus
Gambrinus Ofiltrerad (Första i Sverige)
Master Dark
Master Semi-Dark
Kozel Dark

När: 29 mars till 4 april
Invigning: Den 29 mars kl 15 får specialinbjudna vara med om att öppna faten och mingla innan allmänheten släpps in kl 16.

Mer information: Soldaten Svejk