Recension av Gildas Rum – av Agnes L.

28 mars 2016

Gildas Rum är som ett avbrott från många andra liknande caféer i närheten. Här finns ingen wi-fi att stressas försöka komma in på utan här släcker du ner skärmen, dricker ditt kaffe och tar en stor tugga på mackan medan du möter ditt sällskaps blick.

Jag har hamnat där vid olika tillfällen: vid snabbfika med familjen (läs snabb espresso för att orka med hysterien i lekparken), för att svalka oss varma dagar och ny senast för att stället jag skulle till öppnade upp försent och frukostmötet inte kunde vänta.

Frukosten är god och prisvärd. De vågar ha lite roligare typer av smoothies med ingefära och udda smakkombinationer fint serverar i glas. Smörgåsarna är matiga men svåra att äta samtidigt som du har möte. Allt är hembakat förutom kardemummabullarna och just bröden till frukosten (Dessert & Choklad). Fina pajer, söta kakor och annat som får personalen att se stolt ut.

Lokalen är söt, ljusen tända och inget blått ljus från skärmarna gör det till en välkommen plats för offline-tid. Klart godkänt tycker jag.