Gildas Rum

3,1
20 betyg
Café
Gildas Rum
3,1
20 betyg

Alldeles intill Nytorget hittar du denna söderinstitution med charmigt kitschig inredning à la fransk boudoir och perfekt läge på solsidan. Den hemtrevliga miljön är ett populärt myshäng under de mörka månaderna men med den soldränkta uteserveringen som blickar ut mot parken är Gildas Rum även populärt under sommartid.

Av den marockanska diversehandel som låg här innan finns inte mycket kvar, förutom golvkaklet, som kompletterar ställets bohemiska anda fint med sitt brokiga mönster. Inne i lokalen trängs sammetsfåtöljer med blandade små bord, lampor, ljusstakar och ramar - långt bort ifrån den stilrena industrikänsla som präglar många av stans ställen idag.

Gildas meny är härligt kort och koncis med ljuvliga frukostalternativ, matiga sallader och grillade surdegsmackor. De populära, hemmagjorda bakverken avnjuts bäst med det rykande färskbryggda kaffet som stället är känt för.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,1
20

Recensioner av Gildas Rum

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Såååå mysigt! Önskar jag var här oftare! Varma maten är lika god som kaffet och de hembakade kakorna. Älskar inredningen och möblerna, hade jag bott i området hade jag vart här oftare.

Din galna mormors vardagsrum. Mysigt, konstigt och funkar för en fika. Vill du hellre ha vin eller öl, så finns det också att beställa, som sagt din galna mormor dricker vin till fikat.
Hon gillar inte teknologi, så glöm jobbdatorn hemma. Titta varandra i ö...

·

Härligt café med trevlig inredning och god mat.

Både salladerna och fikabrödet är toppklass, vilket gör att det är ofta proppfullt. Det känns alltid som att jag sitter i vägen och eftersom det är populärt hamnar man lite för nära andra sällskap. Jag går hellre hit på sommare...

Väldigt mysigt. Eftersom det legat en marockansk inredningsbutik här är lokalen superfin, med mosaik och kakel. God mat och gott fika!

Positivt överraskad. Rymlig lokal vars interiör är udda men ändå ”makes sense”. Utbudet på menyn är begränsat men fungerar väl för ändamålet, dvs fika/lättare käk. Tog en tonfisktoast som jag verkligen tyckte hö...

Gildas brukade vara mitt to go to-ställe. Hemtrevligt och gemytligt, bra service och ett schysst utbud av kaffe, sallader och hembakat. Dock har charmen svalnat, och nu mer är det lite av ett stressmoment - svårt att hitta en plats, lätt osigt och ganska bullrigt. Dock ändå...

Gildas Rum är som ett avbrott från många andra liknande caféer i närheten. Här finns ingen wi-fi att stressas försöka komma in på utan här släcker du ner skärmen, dricker ditt kaffe och tar en stor tugga på mackan medan du mö...

Supermysig atmosfär, tyvärr lite väl packat med folk ibland. Ett plus att man få ta med hunden in!

Bra café, inredningen och atmosfären är soft. Gedigen mat på cafémenyn

Texten har översatts automatiskt.

Min dotter & jag var ute och utforskade SoFo-distriktet och vi finner denna plats dagen innan så vi var glada att se.

Vi gick förbi det ett par gånger det enda tecknet var att täckas av någon en sitta ute dörrar.

Det var precis som bilderna vi...

Lokalen är trevlig men i övrigt finns det inget att hurra för.
Äggröran på brödet smakade bara salt och på den låg en halv avokado, inget mer än så.

Mysig inredning och goda sallader!

Vem vill inte sitta i mormors vardagsrum och snacka skit? Supermysigt, nedsläckt fik med kitch och tantinfluenser som skapar hög mysfaktor. Många söderboendes stammisställe!

Jag gillar egentligen verkligen det här kaféet - så mysigt och personligt inrett. Men att köra en och samma artist, i det här fallet Veronica Maggio, på repeat i timme efter timme är mindre mysigt. Jag uthärdade första omgången, men när all...

Riktigt otrevlig personal.

Dåligt tycker jag. Jag var in med 5 hundar och fick inte ge dom vatten eller mat (foder ) pga hygien. Då ska dom inte tillåta hundar tycker jag

Listad i: Rulla vagn

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,1
20

Representerar du Gildas Rum?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Var ligger Gildas Rum?

Gildas Rum ligger på Skånegatan 79, 116 35, Södermalm. I närheten ligger Vitabergsparken. Närmsta tunnelbana är Medborgarplatsen (ca 600m).