Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Gildas Rum

3,5 • 6 recensioner
Gildas Rum

Alldeles intill Nytorget hittar du denna söderinstitution med charmigt kitschig inredning à la fransk boudoir och perfekt läge på solsidan. Den hemtrevliga miljön är ett populärt myshäng under de mörka månaderna men med den soldränkta uteserveringen som blickar ut mot parken är Gildas Rum även populärt under sommartid.

Av den marockanska diversehandel som låg här innan finns inte mycket kvar, förutom golvkaklet, som kompletterar ställets bohemiska anda fint med sitt brokiga mönster. Inne i lokalen trängs sammetsfåtöljer med blandade små bord, lampor, ljusstakar och ramar - långt bort ifrån den stilrena industrikänsla som präglar många av stans ställen idag.

Gildas meny är härligt kort och koncis med ljuvliga frukostalternativ, matiga sallader och grillade surdegsmackor. De populära, hemmagjorda bakverken avnjuts bäst med det rykande färskbryggda kaffet som stället är känt för.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Supermysig atmosfär, tyvärr lite väl packat med folk ibland. Ett plus att man få ta med hunden in!

Mysig inredning och goda sallader!

Bra café, inredningen och atmosfären är soft. Gedigen mat på cafémenyn

Dåligt tycker jag. Jag var in med 5 hundar och fick inte ge dom vatten eller mat (foder ) pga hygien. Då ska dom inte tillåta hundar tycker jag

Vem vill inte sitta i mormors vardagsrum och snacka skit? Supermysigt, nedsläckt fik med kitch och tantinfluenser som skapar hög mysfaktor. Många söderboendes stammisställe!