Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Kafé Arte

5,0 • 4 recensioner
Kafé Arte

I samma byggnad som Balettakademin vid Jarlaplan ligger italienska Kafé Arte, som serverar allt från pasta till hembakat fikabröd och espresso. Den ljusa lokalen och stora uteserveringen är ett populärt tillhåll för dansare, barnfamiljer och förbipasserande.

Intill lummiga Ellen Keys park vid Jarlaplan har den turkosa byggnaden från 1930-talet i tjugotalsklassicistisk stil blivit ett närmast ikoniskt landmärke. Husets nyare del tillkom i slutet av 1990-talet och inhyser sedan dess Balettakademin. Till vänster om dansskolans ingång ligger Kafé Arte som är familjevänligt och välbesökt av danselever och kaffeälskare.

Här serveras italiensk espresso och det stövelformade landet präglar också maträtterna. Förvänta dig pasta, paninis, sallader och hemgjorda sötsaker som tiramisu, men också nyttigt snacks, veganalternativ, långkok, indonesiska grytor, bagels och smoothies. För yngre barn finns flera alternativ som passar kräsna smaklökar.

Caféet är ljust möblerat med vita möbler, lampor och väggar som reflekterar dagsljuset utifrån. Sommartid är den stora uteserveringen som vetter mot Birger Jarlsgatan välbesökt och varje måndag anordnas konstutställningar. Här småpratar föräldrar i väntan på att barnens klasser ska ta slut, men det är också en lummig oas för andra fikasugna och lunchgäster. Med generösa öppettider lockar Kafé Arte hela dagarna.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
14 dec 2017

Bästa café i Stockholms stad utan tvekan. Bästa service bästa servering.

17 dec 2017

Grymt bra ställe

15 dec 2017

Ett trevligt och elegant slälle som jag gärna besöker igen

15 dec 2017

fint och fräscht, både gott och trevligt! rekommenderas