Fosch Artisan Pâtisserie Jarlahuset

4,0
2 betyg
Café
Hemsida
Fosch Artisan Pâtisserie
4,0
2 betyg
Hemsida

Med Gulddraken och Svenska Gastronomipriset i bagaget har det hyllade konditoriet Fosch Artisan Pâtisserie blivit ett välkänt vattenhål för stockholmarna. Efter succén på Gärdet bestämde ägarna sig för att satsa på en filial, i Jarlahuset på Birger Jarlsgatan. Närodlad frukt och svenska råvaror är en viktig del av filosofin även här, såväl som hållbarhet.

På Fosch Artisan Pâtisserie kan du njuta av både sött och salt, till både fika och kompletta måltider. Under lunchen serveras grillade mackor gjorda på eget bröd, samt soppa och ett urval av matiga sallader. Den sötsugna hittar alltid nygräddade våfflor på menyn. Fosch är dock främst kända för sina ambitiösa bakverk och färska, nybakade bröd. Botanisera bland söta macarons, petit four, baguetter, frallor och saftiga surdegslimpor.

Mycket av inspirationen kommer från Frankrike då en av ägarna, Damien Foschiatti, kommer därifrån och har en lång bakgrund inom konditoryrket. Den svenska inspirationen kommer från den andra ägarhalvan, Malin Eklund, som är uppvuxen på en gård utanför Visby. Deras två erfarenheter och passioner mynnar ut i Fosch Artisan Pâtisseries koncept, med kreativa och innovativa bakverk gjorda på hållbara, svenska råvaror.

För den som planerar bröllop, dop eller annan tillställning kan man beställa bakverk och tårtor från Fosch Artisan Pâtisserie.

Föreslå ändringar

Recensioner av Fosch Artisan Pâtisserie

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
30 sep. 2023

10/10 för deras klassiska surdegsbröd & croissant! Wow! Salladerna är innovativa och mkt goda! Mkukglassen lovade mer än vad den gav tyvärr…

20 jan. 2020

Äntligen finns Fosch lite närmare mitt jobb 🙌 Och jag måste nog erkänna att jag faktiskt gillar den här lokalen lite mer. Huset är väldigt fult, så utifrån sett är det kanske inte så lockande. Men jag tycker verkligen att de har fått t... Visa hela »