Recension av Omayma – av Charlotte A.
Instagram- och barnvagnsvänligt, professionell service, mysig luftig lokal och j*vligt gott! Jag och mitt sällskap lyckades dessutom pricka in en tid då vi var helt ensamma med personal i lokalen i över en timme, hur lyxigt? Omayma levererar vegansk, glutenfritt, laktosfritt och en trendig meny med avokado/äggmackan, smoothiebowlen, overnight oats, rawfika och både gröna och rosa kaffesorter, mint-latten ska tydligen vara oerhört populär och god. De serverar även vegansk soppor, sallader och matigare mackor till lunch. Väldigt fräscht och estetiskt snyggt. Vill även passa på att tacka personalen igen som väljer att ställa fram och visar hur de olika rätterna ser ut, väldigt pedagogiskt och för en hungrig gäst som jag underlättade det massor då jag slapp undra om storleken och fråga 10 frågor.
Lokalen är också nutid med den industriella touchen, betonggolven och klassiska glödlampslamporna hängandes från taket. Ofta tycker jag att denna typen av stil bidrar till att lokalen kan få en hård och o-inbjudande känsla men jag tycker att Omayma lyckats skapa en mysig atmosfär med de olika krukväxterna, variationen på kuddar och hyllorna fyllda med olika produkter längst väggarna.
Jag valde (efter lång betänketid) croissanten med dijonäs, lax, avokado och färskost (65kr) samt en naturell yoghurt med äppelkompott och deras egna glutenfria granola (45kr). Fluffet i brödet var så nära perfektion man kan komma och knaprigheten på ytan satte pricken över i:t, majonäsen hade en lättsam smak och som bidrog till att det salta och feta i laxen dämpades vilket jag gillar då jag kan må lite illa av den kallrökt laxsmaken. Croissanten, helt klart höjdpunkten och kan tänka mig att gå tillbka dit imorgon för en till.
Yoghurten de anävnde var naturell vilket jag tycker är fräscht då det ofta kan bli för sött när alla toppings tillkommer. Men tyvärr var det för lite äppelkompott i botten i realtion till yogurten, den var också o-sötad och granolan var relativt smaklös. Med tydligare och sötare äppelsmak (varför inte från de svenska sjukt goda äpplena som just nu finns i butik) hade lyft yoghurten som helhet. Nu är detta inte mycket att orda om då det fortfarande var gott men påverkar såklart helhetsintrycket då det var det som fanns på min tallrik. Om man ska ha ett relativt smalt frukostutbud tycker jag att det som serveras borde hålla en jämn nivå, oavsett hur komplex rätten är.