Tegnérs Bageri Tegnérs Bageri

Guiden till de bästa restaurangerna i Botkyrka

I sydvästra Stockholm hittar du Botkyrka. Här finns natur och bostadsområden såväl som bra kommunikation med tunnelbana, pendeltåg och bussar. Förutom det finns även ett utbud av olika restauranger och caféer väl värda ett besök, för familjen, kompisgänget eller kanske på egen hand. Utbudet varierar, med smaker från världens alla hörn och allt från pittoreska fikaplatser till klassiska snabbmatställen eller mer ambitiösa restauranger. Vi har såklart samlat våra favoriter – här är guiden till de bästa restaurangerna i Botkyrka.

Innehållsförteckning
 1. Botkyrkas bästa restauranger
  1. Hågelbyparken – Hundvänligt trädgårdscafé
  2. Eldtomta Café – Fik med alkoholservering
  3. Café Rosenhill – Gemytlig vägrestaurang
  4. Red Fort India – Starkt och smarrigt
  5. Tegnérs Bageri – Bageri och kondis med frukost och lunch
  6. Sturehofs Slottscafé – Lantlig herrgårdsmiljö
  7. SurÅdeg – Bageri och kondis
  8. Rönninge Kaffestuga – Fikastund
  9. Tumba bruksmuseum – Brukscafé med hemlagad mat
  10. JoJo's – Pizza to-go
  11. Tavernan – Vegetarisk buffé
  12. Forno Emilio – Smaker från Mellanöstern

Botkyrkas bästa restauranger

Hågelbyparken

Hundvänligt trädgårdscafé

Vid denna naturnära mötesplats arrangeras olika evenemang och aktiviteter, men du kan även besöka dem för en matbit. På Café Anna Giertz hittas bland annat dagens lunch med hemlagade varmrätter men även lättare alternativ som sallader, samt fika med goda bakverk.

Eldtomta Café

Fik med alkoholservering

Bakom detta fik står café- och bagerientreprenören Björn Holmgren. Som gäst här kan du beställa fika- och kaffebröd bakade på naturliga råvaror. Är du mer hungrig finns även en meny med mättande rätter såsom hälsosamma sallader och smörgåsar. Detta kan du njuta av inne i caféet eller på altanen. Här finns även vin och öl för den som vill komma förbi på ett glas.

 

Café Rosenhill

Gemytlig vägrestaurang

Lantligt beläget utmed väg 225 hittar du Café Rosenhill, inte att förväxla med Rosenhill. Hit hittar lokala invånare såväl som semestrare på väg, cyklister och motorcyklister. Här finns gott om plats både inom- och utomhus, med servering året runt. Menyn består av omtyckta varmrätter, sallader, smörgåsar och bakverk – samt en barnmeny för de små.

Red Fort India

Hemsida

Starkt och smarrigt

Indiska smaker från lunch till middag. Här kan du äta dagens eller beställa från deras à la carte dag som kväll. Menyn består av klassiska indiska rätter såsom grytor, röror och spett som du är välkommen att äta på plats eller beställa för take away.

Tegnérs Bageri

Bageri och kondis med frukost och lunch

Detta mysiga hantverksbageri erbjuder nybakat bröd, bakelser och tårtor – allt hemgjort på plats. Förutom bakverk hittas frukost och lunch i form av smörgåsar och sallader. Här finns gott om utrymme för flera sällskap och för dig som gärna vill sitta en stund, både inne och på uteserveringen.

Sturehofs Slottscafé

Lantlig herrgårdsmiljö

I södra flygeln på den slottsliknande herrgården Sturehovs Slott hittar du Sturehofs Slottscafé. I en grönskande och lantlig miljö kan du njuta av mat och dryck. Caféets meny bjuder på varmrätter, sallader, smörgåsar, fikabröd och våfflor – här finns något för alla, stora som små.

SurÅdeg

Bageri och kondis

Bröd och bakverk är vad som står i fokus på Surådeg. Du hittar detta bageri mitt emellan Tullinge, Tumba och Botkyrka, och hit kan du komma för att slå dig ner eller plocka med dig något på vägen – bakverk, bröd, bullar, frukostfralla och kaffe. De bakar även ambitiösa tårtor på beställning om du vill vill slå på stort till studenten, ett födelsedagsfirande eller liknande.

Rönninge Kaffestuga

Fikastund

Bakverk stora som små, från chokladbollar och praliner till bröd och tårtor. Rönninges Kaffestuga erbjuder 30 sittplatser inomhus till sina gäster, och är det sommar kan man sitta på uteserveringen – eller så köper man med sig en bakelse hem. Självklart finns även kaffe av olika slag, och andra törstsläckande drycker.

Tumba bruksmuseum

Hemsida

Brukscafé med hemlagad mat

Här kan du förutom att gå på utställningar och lära dig om livet på ett sedelpappersbruk även njuta av god måltid. På museets brukscafé finns hembakat kaffebröd, smörgåsar, varma och kalla drycker, lättare luncher och våfflor. Du hittar det på kulturminnesmärkta Tumba bruk i Botkyrka, 25 minuter utanför Stockholm.

JoJo's

Pizza to-go

Vedugnspizza med en mängd olika smaker! Vare sig du är sugen på en klassisk capricciosa eller margherita, något starkt, vegetariskt, med kött eller sött – det finns här, dag som kväll. Jojo's pizza-truck är perfekt för dig som är på språng, och vill ha något to-go.

Tavernan

Hemsida

Vegetarisk buffé

Här serveras lunch, fika, fredagsmiddagar och brunch under utvalda söndagar. Maten består av vegetariska och säsongsbetonade rätter med smaker från världens alla hörn. Restaurangen ligger i Mångkulturellt centrum, där man bland annat också kan ta del av utställningar och utbildningar.

Forno Emilio

Hemsida

Smaker från Mellanöstern

På sin krog med samma namn tillagar Emilio mat från Libanon. Den generösa menyn består av en mängd olika rätter, såsom piroger, falafel, smakrika röror och grönt. Här går det att äta på plats eller hämta för take away.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta