Guiden till indiska restauranger i city och Norrmalm

Guiden till indiska restauranger i city och Norrmalm

Sugen på masala, curry, sizlar, naan och andra godsaker från Indien? Visst finns det bra indiska restauranger även i Stockholms centrala delar. I kvarteren runt Hötorget och Drottninggatan kan du här och var äta indiskt till både lunch och middag. Genuin matlagning och avslappnad stämning präglar många indiska restauranger i city och på Norrmalm, men du kan även hitta modern streetfood med hållbart fokus i området. Här guidar vi till indiska restauranger i centrala Stockholm.

Innehållsförteckning
  1. Indiska restauranger i Stockholm city och på Norrmalm
    1. Indian Street Food & Co – Modernt och hållbart
    2. Masala Masala – Stort utbud för veganer
    3. Indian King – Autentiska smaker
    4. Mother India – Specialiteter från moderlandet

Indiska restauranger i Stockholm city och på Norrmalm

Indian Street Food & Co

Modernt och hållbart

Populärt matcafé på Drottninggatan som satsar på modern indisk matlagning med ett hållbarhetsperspektiv. Här äter du streetfood i form av exempelvis kathi rolls – indiska tunnbrödsrullar fyllda med kyckling, paneer eller samosas. Indian Street Food har även flera andra restauranger samt en foodtruck i Stockholm.

Masala Masala

Stort utbud för veganer

Masala Masala är en indisk restaurang som sedan våren 2020 har en filial på Hötorget. Här äter du genuina rätter från Indien och länderna omkring. Bortsett från klassiker som tikka masala och sizlar kan du även räkna med att hitta ett generöst utbud av veganska och vegetariska rätter.

Indian King

Hemsida

Autentiska smaker

Bakom Indian King på Luntmakargatan står Suvash Banik, som är uppvuxen i Bangladesh och driver restaurangen tillsammans med sin fru. Här hämtar han inspiration från sin mammas matlagning och serverar autentiska rätter till lunch och middag, bland annat olika vegetariska och veganska alternativ.

Mother India

Hemsida

Specialiteter från moderlandet

I ett lugnt kvarter nära Drottninggatan serverar Mother India bland annat sizlar, indiska grytor, hemlagad curry och andra specialiteter. Skölj ner med en indisk öl och avrunda med den indiska desserten kulfi, saffranskryddad hemlagad glass med cashewnötter.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta