Konradssons Kakel Konradssons Kakel

Här hittar du Stockholms bästa kakelbutiker

Få saker är så effektfulla som kakel och klinker för att få ett snyggt kök, skapa det perfekta badrummet eller styla om hemmet i sin egen stil. Kanske vill du ta fram den klassiska originalstilen med vita kakelplattor och viktoriansk klinker, inreda med mosaik eller sätta personlig prägel med mönstrat marockanskt kakel på väggar och golv. Eller varför inte satsa på lyxig natursten eller varm terrakotta? För dig som letar efter kakel i Stockholm, här ger vi inspiration och listar Stockholms bästa kakelbutiker när du ska kakla om.

Innehållsförteckning
 1. Stockholms bästa kakelbutiker
  1. Fired Earth – Vackra ytor
  2. Marocko Bazar – Inred som i Marrakech
  3. Byggfabriken – Äkta originalstil
  4. Höganäshuset – Något för varje smak
  5. Kakelspecialisten – Störst på marknaden
  6. Konradssons Kakel – "All världens kakel"

Stockholms bästa kakelbutiker

Fired Earth

Vackra ytor

Hos brittiska Fired Earth hittar man vacker design och främst handgjorda produkter av fina naturmaterial. Butiken på Nybrogatan har en stor variation av bland annat kakel, mosaik, marmor, terrakotta och stengolv, men också kalkfärg, tapeter och inredning till kök och badrum. Mycket i sortimentet andas sydligare breddgrader.

Marocko Bazar

Hemsida

Inred som i Marrakech

För den som vill sätta lite färg på kök och badrum med marockanskt kakel är det Marocko Bazar som gäller. Här säljs handgjort, mönstrat Marrakechkakel för väggar, golv och även uteplatser för den som vill skapa en mysig oas. De unika plattorna tillverkas i Marocko av små, lokala producenter under rättvisa förhållanden.

Byggfabriken Vasastan Byggfabriken Södermalm
Byggfabriken Vasastan
byggfabriken.com
Byggfabriken Södermalm
byggfabriken.com
Byggfabriken Vasastan Byggfabriken Södermalm

Äkta originalstil

Glöm hypermodernt och minimalistiskt. Byggfabriken specialiserar sig på nytillverkad inredning i originalstil – allt från knoppar och beslag till klassiska handfat och måttbeställda kök. Här hittas blankt kakel och tillhörande lister i olika färger och former för både kök och badrum, bland annat med namn som "Metro", men också matt viktoriansk klinker i traditionell stil.

 • Roslagsgatan 11, Vasastan Högbergsgatan 29, Södermalm
  Byggfabriken Vasastan
  Roslagsgatan 11, Vasastan
  Byggfabriken Södermalm
  Högbergsgatan 29, Södermalm
 • Byggfabriken Vasastan
  byggfabriken.com
  Byggfabriken Södermalm
  byggfabriken.com
  Byggfabriken Vasastan
  08-640 25 76
  Byggfabriken Södermalm
  08-640 25 75
 • Byggfabriken Vasastan Byggfabriken Södermalm

Höganäshuset

Något för varje smak

Med över 20 000 produkter inom kakel, klinker och badrum har Höganäshuset strax söder om stan mycket att erbjuda. Butiken visar upp badrumsmiljöer i både trendriktiga och klassiska stilar och ger tips och råd. Välj och vraka bland exempelvis mosaik, köks- och badrumskakel och klinker för inom- och utomhusbruk.

Kakelspecialisten

Störst på marknaden

Skandinaviens största kakel- och badvaruhus ligger i Årsta och är fyllt med montrar där man kan låta sig inspireras av kakel, klinker, mosaik och badrumsinredning från kända varumärken. Oavsett om du föredrar elegant, naturnära, modernt eller sekelskiftesinspirerat så kommer du att hitta mycket att välja bland här.

Konradssons Kakel

"All världens kakel"

Konradssons Kakel har funnits så länge som sedan 1968, men här har man koll på både trender och klassiskt kakel och klinker från hela världen. Låt dig inspireras av allt från golv- och väggplattor till natursten eller kanske väggtegel. Man erbjuder även badrumsinredning från utvalda leverantörer.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;