Sveriges museum om Förintelsen

inga betyg
Museum
Hemsida
Instagram
Sveriges museum om Förintelsen
inga betyg
Hemsida
Instagram

Sveriges museum om Förintelsen är ett museum i Stockholm, som genom livsberättelser och erfarenheter från överlevande och efterlevande ska bevara och föra vidare minnet av Förintelsen.

På museet kan du ta del av utställningar och samlingar bestående av föremål, dagböcker, fotografier, vittnesmål och annat som belyser Förintelsens historiska sammanhang. Bland annat får du genom den första utställningen Sju liv och via modern mediateknik följa personer i olika åldrar och med olika bakgrunder på deras väg genom krig, förföljelse, koncentrationsläger och dödsmarscher, till ankomst i Sverige där de skapar sig ett nytt liv och blir en del av det svenska samhället.

Sveriges museum om Förintelsen inrättades formellt sommaren 2022 med digitala aktiviteter och föreläsningar, och 2023 slog man upp dörrarna till den första fysiska utställningen på Torsgatan i Vasastan. Här huserar museet i minst fem år, i jakt på permanenta lokaler för verksamheten. 

Föreslå ändringar

Användarbilder från Sveriges museum om Förintelsen Användarbilder
Lägg till bild

Recensioner av Sveriges museum om Förintelsen

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Bli den första att recensera Sveriges museum om Förintelsen!

Så tycker pressen

Göteborgs-Posten

· 2023-06-22

“Filmerna och berättarrösten illustrerar en tidsepok för mig, att livet pågick som vanligt med restaurangbesök och badande människor medan förföljelser och slutligen folkmord ägde rum. ”Sju liv” heter utställningen och det är just sju liv som följer mig genom hela besöket. Sju människoöden som överlevde Förintelsen genom att fly till Sverige.”