Recension av Adam/Albin – av Adam L.

Adam/Albin

Äntligen har A&A öppet som en vanlig restaurang varje kväll. Renoveringen de har gjort senaste månaderna har verkligen gett resultat, och det är inga små förändringar direkt, jag kände knappt igen mig. Miljön är helt sjukt snygg nu måste jag säga. Allt från tak och golv till inredning och menyer.

Matkonceptet är lite speciellt. Man får först gå fram till Albin (varierar nog vem det är) vid det öppna köket, där man får en liten snitt av något. Sen får man sätta sig till bords och serveras n avsmakningsmeny med fem aptitretare och fyra mellanrätter, varav den sista är efterrätt. Det unika är att man får välja mellan tre olika rätter på respektive rätt (ej aptitretarna dock).

Normalt sätt tycker jag aptitretarna brukar vara magiska och sen blir rätterna tråkigare ju större de blir. Så var inte fallet på A&A. Aptitretarna var grymma, det var någon enstaka jag hade lite svårt för. Men de tre mellanrätterna, råbiff, friterad piggvar i tunnbröd och lamm, var helt magiska alla tre. Väldigt imponerad. Efterrätterna var också bra, men jag är ingen efterrättskille. Service fläckfri, så klart. 795 kr får anses prisvärt, jag kommer tillbaka.