Recension av Asian Post Office – av Adam L.

·

Ytterligare ett nytt Asian Fusion-ställe, vilket jag älskar. De flesta andra asian fusion-ställena (Farang, Miss Voon, Kasai, Shibumi, mfl) är ganska mörka, snygga, högljutt och trendiga. APO är ganska snyggt, inte jättemörkt (inte så stark belysning, men ljus inredning, samt en hel del fönster), ganska trendiga, inte så högljutt, men sen har de också försökt få in lite mer myskänsla, tror jag. Jag gillade det, men tycker nog om de andras miljö ännu bättre. Det händer lite mer. Men jag tror vissa kommer föredra den här miljön över de andra, det beror väl på hur man är som person och vad man gillar.

Menyn gillade jag skarpt. Ett 20-tal små- och mellanrätter, och nästan allt lät grymt gott. Lagom innovativt, utan att bli pretentiöst eller jobbigt. Servitrisen rekommenderade att dela på 5-7 rätter på två personer. Vi tog sju och det var alldeles lagom. Vad som var riktigt snyggt var att när notan kom in visade det sig att hon hade delat tre av rätterna i två, för att det skulle bli lagom mycket mat för oss. Inget som vi ens märkte när vi åt (att det "bara" skulle vara halva rätten), men som gjorde notan ca 200 kr lägre. 👏🏻

Servitrisen var för övrigt fantastisk i övrigt. Likaså de andra två som kom ut och presenterade två av serveringarna. Bästa servicen jag fått på ett tag. Enda lilla minuset var aningen för lång väntan vid 2-3 tillfällen.

Första serveringen var kycklingbaos, friterade ostron med brynt sojabearnaise (😱) och "popcorn shrimps". Friterade ostrona var brutal! Innovativ och sjukt god. Kycklingbaosen grymt god, men svår att misslyckas med och hade kanske kunnat vara ytterligare ett litet snäpp bättre om man ska vara perfektionist. Popcornräkorna var goda, men det blev lite too much efter ett tag då rätten var ganska stor. Nu gillar jag friterat, men vet att många kan tycka att "det bara smakar friterat"; ni ska nog inte ta denna rätt.

Andra serveringen var "APO’s sashimi på dagens fisk med grön mango och rosepeppar yuzu" och rå tonfisk med nudlar i svampbuljong. Båda två var tyvärr en besvikelse. Tonfisken var för tråkig, inga spännande smaker, samt att jag inte gillade att nudlarna och buljongen var näst intill kylskåpskall. Sashimin var på tok för liten, och dessutom alldeles för syrlig.

Tredje serveringen var friterat ankknyte, anklever och en syrlig tamarindchutney och halstrad (mycket fin) ryggbiff, svart vitlöks-tryffelcréme, citrongari och nashipäron. Det var bra, även om jag kanske hade hoppats på ännu bättre.

Sammanfattningsvis får miljö 4-, mat 3+ och service 5. Som helhet räcker det precis upp till en fyra, men nästa gång hoppas jag att maten har höjt sig ytterligare ett litet snäpp, framför allt lägstanivån.

Edit maj 2021: Har varit här två ggr till nu och ena gången var det fantastisk bra, nästan full pott matmässigt. Gick hit kort därefter igen och åt ungefär samma sak och då var det väldigt gott igen, men kanske inte full pott. Känns som en solid 4.