Recension av Bakfickan Djuret – av Josefin J.

En solklar fyra! Tyckte väldigt mycket om Djuret, men det kanske saknar det där lilla extra för att få en 5:a?

Djuret har 50 % på sina menyer nu i och med Corona. Jag har velat äta här ett tag så perfekt tillfälle att passa på! Vi började kvällen en trappa upp på Tweed som är sjukt bra! Sedan traskade vi ner och blev placerade i källaren. Såå mysigt verkligen! Gillade lokalen väldigt mycket.

Först fick vi ett bröd som var fantastiskt! Otroligt gott. Vi körde på 3-rättersmenyn. De hade även en 5-rätters meny. Först ut var var en tartar på oxinnanlår som var otroligt god! Väldigt somriga smaker. Den var inte mald utan i större bitar. Rätt nummer två var en röding med ramslökspesto, ramslöksolja, forellrom, krasse och sparris. Också himla god! Drack ett vitt naturvin (som jag precis börjat få upp ögonen för) som även det var otroligt gott. Till den tredje och sista rätten drack jag ett rött vin som var grymt! Minns inte nu var det hette men det var ett rött vin som ingick i vinmenyn som man kunde lägga till. Djuret är verkligen ett ställe för den vinintresserade, vinlistan är oändligt lång. Den sista rätten var träkolsgrillad griskotlett med blomkålskräm och olika tillbehör. Griskotlett låter kanske inte superlockande, men den var SÅ GOD! Den var både min om mitt sällskaps absoluta favorit.

I övrigt var servicen jättebra, verkligen. Kan inte klaga på något. Rekommenderar alla att gå hit!