Recension av Bakfickan Djuret – av Katrine L.

Bakfickan Djuret

Då har höstens middagsdejter officiellt börjat, vilken början sen

Har följt ägaren Daniel Crespi länge på Instagram, en god vän har länge tjatat på oss att vi måste gå dit. Igår, en gråmulen och regnig fredag var det dags, det kändes som om vädret var perfekt för att sätta sig i läderfotöljen med de uppstoppade djuren ovanför huvudet och låta sig serveras en riktigt bra fem-rätters.

Sambon tog på sig att välja vin, han hade inte riktigt satt sig in i att Daniel har en gedigen vinkällare och en av Sveriges bästa listor. Tillslut hade han med lite vägledning hittat en riktigt bra Italienare.

Maten sen, vi fick välja mellan tre eller fem rätter. Såklart att vi tog fem. De har en grön meny också, jag fick första serveringen från den, då den vi valde hade pilgrimsmussla som första rätt och då jag är allergisk mot det så byttes min ut. De skötte allt exemplarisk, fick ett gott glutenfritt bröd, då sambon fick en tartlett fick jag en liten skål med samma innehåll.

I övrigt höll maten en hög kvalité rakt igenom. Men sista serveringen med dovhjort kommer vi minnas länge, lika så den gravade regnbågen med ingefära och pepparrot.

Det var första besöket och vi kommer tillbaka!