Recension av Bar Agrikultur – av Adam L.

Totalt omöjligt att boka bord på Bar Agrikultur, men de har en del obokningsbart. Det är väldigt litet, ett hål i väggen med ett 20-tal platser, men vi fick plats i baren. Jag gillar att sitta i bar. Sen är väl denna bar kanske inget att rekommendera för en långsittning eller om man är känslig. Man sitter trångt, både på bredden och med ryggen mot folk som går förbi. Utan ryggstöd. Men inga problem i två timmar för mig.

De har några snacks (som egentligen typ är lika stora som smårätterna), ett gäng små/mellanrätter samt någon större rätt. Vi testade oss i princip igenom hela menyn. Ett par snacks, ett par mellanrätter och sen delade vi på deras hängmörade biff. Utan tvekan för mycket mat, men riktigt nice om man är två hungriga män som vill testa allt på menyn.

Nu var det några veckor sen, men det jag kommer ihåg var en riktigt bra chark, ett grymt köttspett (karré har jag för mig att det var), ostbollar, krispig tändstickspotatis, biffen och den legendariska bulle-efterrätten. Det mesta var bra eller riktigt bra. Bäst var köttspettet, ostbollarna och biffen, av det jag minns i alla fall. Biffen, som var enorm (för två personer), kostade 550 kr har jag för mig (för båda), vilket jag tyckte var extremt prisvärt med tanke på restaurangens renommé, köttbitens kvalité och prissättningen normalt på en sån råvara. I övrigt var det överlag ganska prisvärt tycker jag. Den legendariska bullen från Petrus som de gjort till en form av kaka med vaniljsås var god, men inte så man trillade av stolen.

Fick riktigt bra service, gillade verkligen bartendern som serverade oss. Har egentligen inget negativt att säga, och det snuddar helt klart på en femma, men om det ska bli det på första besöket så behövs något extra. Det var lite för många rätter som "bara" var bra.