Recension av Bar Nombre – av Adam L.
Spontan måndagmiddag igår på Bar Nombre. Bara varit här för drinkar tidigare (grym bar) och velat gå hit för middag länge. Fanns ingen plats i baren så vi satt i matsalen, vilket verkligen är en källare, men som de har gjort mysig. Nu var det bara vi och två långbord med ett företag, så det hade väl kunnat vara bättre på det planet, men det var absolut inget som störde oss och vi hade trevligt.
Kvällens enda minus får servicen för tempot. Vår servitör var trevlig och bra, men det tog lite länge mellan besöken (i och med källaren så kunde vi inte få kontakt med någon förutom när han kom ned för att titta till oss) och vi fick vänta länge på både förrätt och huvudrätt. Det var ingen extrem väntan, men det var hela tiden på gränsen.
Till förrätt tog vi kroketter på iberico med aioli och inlagd chili. De var väldigt goda, men aningen "lösa" i konsistensen inuti. Huvudrätten blev en kalventrecote och en secreto iberico (påminde om flankstek, fast iberico). Kalventrecoten var sjukt mör och perfekt stekt och serverades med chorizosabayonne, vit sparris och lite annat. Annorlunda och fantastiska smaker. Ibericon hade en lite mer asiatisk touch med ingefärssky och shitakesvamp, och den var helt sjukt god, tio poäng!
Längesedan jag åt så god mat där man kände att man åt något nytt. Imponerad och kommer definitivt att återkomma. Om köket och servicen är lite snabbare nästa gång kanske det blir full pott!