Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Bar Nombre

4,3 • 12 recensioner
Bar Nombre

Bar Nombre slog upp dörrarna 2011 till sitt enkla koncept med spanska influenser och svenska råvaror. En omåttligt populär kombination som faller såväl drinksugna afterworkare som glada middagsgäster i smaken.

Glöm den traditionella spanska tapasbaren - på Bar Nombre står det moderna mötet mellan de södra och nordiska breddgraderna i centrum. I den rustika lokalen möts bar, chef's table och restaurangdel med höga ambitioner. Här mixas vitt kakel med enkla trämöbler, tavlor, tunnor och sydländska färginslag i interiören. Istället för bordsdukar och hovmästare satsas det på den sköna miljön där gästerna ska känna sig hemma, något som stämmer väl överens med Bar Nombres rykte.

I restaurangen kombineras de spanska smakinslagen med närproducerade råvaror. Den europeiska menyn är modern och inkluderar rätter i stil med pilgrimsmusslor, charkuterier, hjort och ankbröst. Vill du se kockarna arbeta i det öppna köket ska du välja chef's table; annars finns den intima och lite enklare restaurangdelen till förfogande en trappa ner. Ett stort dragplåster är även själva baren, känd för sitt utbud av cava, brandy och välblandade cocktails. Här ryms många på liten yta, men räkna med rykande åtgång på platserna. Är du hungrig kan du kombinera drinken med spansk plocktallrik.

Till Bar Nombre hittar mängder av afterworkare, nyfikna middagsgäster och drinksugna. Atmosfären är garanterat stimmig och servicen har gott rykte. Lagom till sommaren drygas det folktäta utrymmet ut med en trottoarservering mitt på Odengatan.

Se även: Le Nom

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Har passat på att äta middag här 3 gånger inom ett ganska kort spann. Kvalitén har varierat mellan bra och världsklass. Efter första besöket gick jag därifrån lyrisk medan de andra två har varit bra. Rekommenderas hursom.

Spontan måndagmiddag igår på Bar Nombre. Bara varit här för drinkar tidigare (grym bar) och velat gå hit för middag länge. Fanns ingen plats i baren så vi satt i matsalen, vilket verkligen är en källare, men som de har gjort mysig. Nu var d... Visa hela »

Har tråkigt nog aldrig ätit här, än, men de har en grymt trevlig bar med kunniga bartenders som gör riktigt bra drinkar - så det blir fyra starka stjärnor till baren!

Bra Spansk mat utan att vara tapas.

Var bara här och tog en drink - men det var ett riktigt trevligt ställe med skön personal - samma som på Le Nom bara nåt kvarter därifrån!

Varit här 10-15 gånger. Maten är oftast fantastik. Gillar du spanska viner så har Bar Nombre bästa utbudet

Älskart!

Go stämning!

Litet och alltid fullt av härliga människor. Alla pratar med alla så bli inte förvånad om du hamnar bredvid någon du inte känner och sitter och snackar flera timmar över grymma drinkar! :)

Oftast riktigt bra mat och mycket trevlig personal!

Så tycker pressen

4 av 6 · SvD Mat & Vin · 2012-05-09

“Vi serveras en fin amuse bouche och gösen med hummerbuljong, mandelpotatispuré, fänkål och svartrot är en smakfull anrättning med uppenbart bra råvaror som tillagats på bästa sätt.”

5 av 6 · Nöjesguiden · 2012-01-27

“För att gå på kockens rekommendation bestämmer vi oss för en meny cuatro platos - det vill säga fyra rätter på spanska. Jackpot visar det sig när de halstrade pilgrimsmusslorna med serranoskinka och melon träffar tungan. Kombinationen mött av en vän doft av koriander är klockren.”

4 av 5 · Aftonbladet

“...Bar Nombre är ett glödande unikum av oförställd hjärtlighet. Vi får den ovanliga känslan av att ha hamnat i famnen på människor som verkligen vill vara där de är, och som verkligen gläds åt att ha oss där.”