Recension av Barbro – av Charlotte A.

Barbro

Äntligen har jag varit här!

Av tidigare recensenter och andra utomståendes omdömen att utgå ifrån var det svårt att inte sätta sig där med höga förväntningar på kvalitét och smak men jag ansträngde mig verkligen för att inte fantisera om någon smakupplevelse innan besöket. Jag hade såklart kollat upp menyn och bestämt kvällens middag på förhand… och nej mitt sällskap fick inte tycka och tänka utan gick snällt med och litade på mina val. Så, kvällens meny bestod av två lite större rätter och två mindre.



Inledningsvis serverades friterade dumplings med en smörbuljong vid sidan som man både kunde dricka och doppa dumplingen i. OCH HERREGUD. Jag kunnat dricka upp en tvåliters flaska av denna aromatiska, fylliga och umamismakande smörbuljong. Vad gäller dumplings har jag inte jättestor erfarenhet av detta men jag upplevde dem som välgjorda, de höll ihop bra, hade god krispig yta och shiitakefyllningen gifte sig perfekt med buljongen. Denna rätten hade varit perfekt att dela på om var två. En solklar 5:a.



Därnäst serverades sparrisbroccolin som var stekt i grön curry toppat med två sorters ost och mandlar. Förutom att jag fick inspiration till egen matlagning så smakade detta också mycket gott. Curryn tog inte i överhand och den naturliga beskan fanns kvar i grönsaken, det fanns tuggmotstånd kvar i stjälkarna, mandlarna bidrog me sälta och textur och osten på toppen omfamnade alla smaker som en kärleksfull söt kram. Jag hade inte velat ha rätten på något annat sätt men med tanke på vad vi åt innan så når det smakmässigt inte upp till 5:a, men absolut en bra rätt och stark 4 i sin helhet.



Vidare den sotade laxmakin och jag har svårt att sätta ord på vad det smakade då smakerna var relativt komplexa, många och både söta, salta och syrliga. Och man tappade dessutom lite fokus när man åt det för det var så gott. En komplett och lagom stor munsbit, riset var i min smak perfekt kokat och höll hela anrättningen på plats. En 5:a här med. 

Sista rätten blev tempurafriterade spicy tuna som jag hade hört så mycket gott om. Utseendemässigt inte lika snygg som laxen men smakerna och texturerna var verkligen perfekta. Inledningsvis var det kul att de hade behandlat tonfisken, jag kan ha svårt att äta denna rå emellanåt, och det var alla rörande överens om. Den söta sojan de hade på rullen var genialisk och skapade en väldigt behaglig kontrast till den starka majonäsen, utan den hade det nog blivit för hett. Och slutligen kimcin som låg bredvid ingefäran var bara den en smakexplosion och upplevelse i sig. Återigen en 5:a.



Så helhetsmässigt vill jag ge Barbro 5/5. Servicen var klockren, vi var ständigt uppvaktade och servitörerna fanns där men flöt omkring som osynliga. Vill även beskriva den som mycket personlig och de lyckades skapa en bra och lättsam relation till oss, speciellt han som hade huvudansvaret för oss. Och en eloge för att att han kom ihåg våra namn. Han och de andra var även pålästa om de olika rätternas innehåll och kunde rekommendera dryck till detta. Egenskaper som påverkar min helhetsupplevelse avsevärt. Även porslinet och upplägget på maten som var klockren och allting kändes verkligen genomtänkt och genomarbetat. 


Vad gäller ljudvolymen i lokalen var den stimmig, det håller jag med om. Det fanns inte så många mjuka material som kunde plocka upp studsande ljud vilket också gjorde att man emellanåt fick börja sig framåt för att höra bordsällskapet, men jag stördes inte av det. Placeringen på borden va också väldigt tight så vid fullt hus kan jag tänka mig att volymen blir lite för högt. Men som tur är hade de en perfekt ljudsatt pulserande musik i bakgrunden som lättade upp och bidrog till stämningen. De lever verkligen upp till vad en bistro beskrivs som, lättsamt och litet. Jag rådiga även deras bar som de har runt den öppna ytan inne i lokalen, väldigt snyggt.



Det enda minuset jag direkt kan komma på är att ljussättningen var lite för mörk och det var svårt att få en direkt uppfattning om vad det var man blev serverad. Jag tycker det är trevligt att se de olika färgerna, formerna och komponenter som också höjer matupplevelsen. Som tur är är tekniken såpass utvecklad idag att man kan lysa upp med en lampa, och jag bortser från detta i min helhetsupplevelse för det var trotts allt jättemysigt och sitta där och sippa på ett glas vin. Ett litet stearinljus eller två hade annars inte skadat för att höja mysfaktorn.

SES SNART IGEN!