Recension av Barobao – av Charlotte A.

Barobao

Inte alls så pjåkigt, faktiskt väldigt gott men inte helt en wow-upplevelse därav fyra stjärnor!

En avskalad liten resturang med naturliga inslag och kinesisk meny, med twist. Finns här en riktigt mysig personal som skapade en gemytlig känsla inför middagen och var noga med att informera om upplägget, smakerna och allt där till och rekommenderade minst två rätter var som vi körde på.

Två buns, den ena med rotselleri, svamp, tryffel, shiitake mayo och rostad lök och den andra med pork belly, picklad gurka, jordnötter och korriander, råbiff med soyamarinerade rödbetor, krämig äggula och klassisk ramen fick stå för kvällens middag, mycket snyggt upplagt och väckte direkt vårt intresse. Porslinet de använde till maträtterna var också trevligt och skapade en ”lyxig” helhet. Kul meny, estetiskt snygg!

Det fluffiga brödet var gudomligt gott, de picklade rödbetorna på toppen av råbiffen var sött, lite knaprigt och gifte sig otroligt bra med resten av ingredienserna, svampen i den ena bunen med tryffel och pork bellyn i den andra var två komponenter som vi hade kunnat äta som de va och buljongen i ramen var mustig och smakrik. Själva råbiffen, njea... inte min favorit och rotsellerin ganska smaklös, men vägdes upp av resterande ingredienserna så det gjorde inte så mycket.

92kr för ramen och råbiffen och 60kr för en bun, helt överkommligt men man kan bli mycket mättare för 150kr på annan mat. Men en kul upplevelse, kan absolut tänka mig gå tillbaka när de bytt ut meny och prova mer!