Recension av Barobao – av Jenny Q.

Barobao

Jag har väldigt blandade känslor inför denna recension. I över två år har jag velat äta här, så förväntningarna för dessa små baosen var skyhöga.

Jag o mitt sällskap beställde in tre olika baos var, en med pork belly, en med oxkind och en med fisk och "crispy batter". Vi var överens om att pork belly var godast, men det betyder inte att den hade "det". Det var väldigt mört, men å andra sidan innehöll fläskbiten 80% fett och 20% kött. Jag hade önskat mer hoisinsås, något syrligare och knaprigare gurkskiva och mer intensiv smak i köttet. Det saknades texturer och den säregna blandningen mellan sött, salt och surt helt enkelt.

Och det allra viktigaste för baos är ändå brödet. Jag hade hoppats på att få nyångat och varmt bröd, men fick istället bröd som var kalla. Var de ångade för några timmar sen och höll sig "varma" och färska i ett ångskåp?

Fiskens crispy crumbs var smaklösa och inte alls krispiga, utan det kändes snarare som att de friterade en bytta på morgonen och så var det det. Såsen var dock god och annorlunda.

Portionerna var relativt små och en aningen dyr. Vi blev inte riktigt mätta efter tre stycken.

Barobao får en svag trea. En tvåa hade varit orättvist, för lokalen var utstickande och tjejen som hjälpte oss var trevlig. Men maten levde tyvärr inte upp till förväntningarna och recensionerna som jag läser här.