Med livliga Vasagatan ett stenkast bort och folkfyllda Kungsgatan runt hörnet, satsar Bistro Bestick på familjärt häng och opretentiös miljö. Menyn präglas av svenska klassiker, såsom fiskrätter och köttbullar, men med franska och internationella inslag.
Bistro Bestick drivs av Stadshuskällarens före detta köksmästare, Björn Fischer. Här är tanken att servera svensk husmanskost i modern tappning, och ambitionerna är höga. Restaurangen ligger på den något undangömda Bryggargatan mitt i city, bakom Åhléns-huset, och satsar på lättsam atmosfär och personlig service. I lokalen möts man av gemytliga trämöbler och blommiga tapetfonder i hemma-hos-stil. Här kan såväl familjer som vänner och bekanta slå sig ner och äta lunch eller middag.
Menyn innehåller svenska husmansklassiker såsom handrullade köttbullar med klassiska tillbehör, men också lite mer kontinentala fisk-, kött- och fågelrätter som exempelvis ankterinne, flankstek och andra rätter. Den som har svårt att bestämma sig kan även beställa kökets trerättersmeny eller femrättersmeny med förrätt, varmrätt och dessert. Man satsar även på att servera viner från flera kontinenter, både på glas och på flaska, samt hantverksöl, cider och andra drycker.