Frantzén

Top 100
4,6
29 betyg
$$$$
Michelin-restaurang
Lyxrestaurang
Frantzén
4,6
29 betyg
Kuriosa: Frantzén låg tidigare i Gamla stan men stängde 2016, trots sina två stjärnor i Guide Michelin. På den nya adressen i city blev man dock 2018 Sveriges första trestjärninga Michelin-krog och anses vara en av världens bästa restauranger.
Antal sittplatser: 23

Björn Frantzéns berömda lyxkrog är den första, och hittills enda, svenska restaurangen som har fått tre stjärnor i Guide Michelin. Inhyst i en totalrenoverad 1800-talsbyggnad mitt i stan bjuder Frantzén på en restaurangupplevelse olik någon annan.

Frantzén låg från början i Gamla stan, men huserar numera i ståtliga lokaler i city med tre våningar och en egen terrass till sitt förfogande. Ytan är drygt 500 kvadratmeter stor, fem gånger så stor som den tidigare, men här finns endast plats för 23 sittande gäster.

Besöket börjar redan vid porten nere på gatan, där gäster ringer på en klocka innan de tar hissen upp till restaurangen och välkomnas in i loungen. Väl inne i restaurangen bjuds det på en helhetsupplevelse i olika etapper – med bubbel framför brasan och smårätter från det öppna köket, där gästerna bjuds in till att se maten tillagas.

Oavsett om du väljer att äta lunch eller middag på Frantzén, är avsmakningsmenyn densamma. Drycken väljs noggrant ut för att matcha maten perfekt. Bortsett från ingående presentationer av råvarorna, och ett skådespel i matlagningskonst, bjuds det även på en tur till vinrummet. Hela besöket avrundas med fantasifulla små desserter framför öppna brasan.

År 2018 blev Frantzén den första trestjärniga svenska krogen någonsin, och hösten 2021 klättrade den även upp till en sjätteplats i topplistan World's 50 Best Restaurants.

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,6
29
Google-logo
Google
4,8
535
Yelp-logo
Yelp
5,0
10

Recensioner av Frantzén

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
·

Edit mars 2022: Tre stjärnor och en topp 10-världsutnämning senare har jag varit här igen. Nu kostar det ännu mer, 4200 kr/person för maten. Högst pris i världen? Helt befogat hur som helst. Ojojoj va bra det är. Sopar banan med alla andra Michelinkrogar...

Att uppleva Franzén är verkligen något helt annat. Och jag säger verkligen uppleva och inte äta på av en anledning, för Franzén är en upplevelse bortom endast maten. Det är en föreställning som du är med om, och det märks at...

Var här på min 30-års dag 2019!

Väldigt minnesvärt och en otrolig fin upplevelse.
Kul att få inblick i köket och en titt på hur Zen i Singapore arbetade via live-länk.

Vi kände oss väldigt uppskattade och maten var jä...

Kan en restaurangupplevelse vara bättre än såhär? Nej, jag tror faktiskt inte det.

Det finns lika lite mening med att gå in på något specifikt i detalj som det gör att försöka hitta något att kritisera. Allt är liksom så...

Listad i: Hall of Fame
·

Frantzen, det trodde jag aldrig, att jag skulle få skriva en recension om denna restaurang. Men när vi valde att avstå Italien detta år och Frantzen valde att ha öppet, så kunde vi lägga reskassan där. Och väl investerade pengar.
Herrejisses vilke...

Till Frantzén går du när din vän RÅKAT göra två bokningar och hon behöver bli av med en. Vänta inte med att gå till denna institution för att fira något, här firar du gastronomin och livets bästa upplevelse. Frantzén...

Att gå på Frantzén är något annat än jag tidigare upplevt. Från sekunden man ringer på klockan nere på gatan för att komma in till man kommit ut igen.
Det är som att åka in i en kapsel och besöka en sagovärld där...

Middagen på Frantzén var en överraskning av min sambo och det var den bästa matupplevelsen i mitt liv.
Från att man kom dit till att man gick hem 3,5 h senare var allting helt underbart.
Deras vardagsrum som man njuter av ett glas bubbel till de första amu...

Listad i: Favoriter!

Finns inget att säga som inte redan har sagts. Världsklass rakt igenom!

·

Besökte april 2019 - den absolut, utan tvekan, bästa upplevelsen jag har haft och då även bortom bara maten. Prisbilden absolut hög men värt varenda krona. Från första steget är allt en upplevelse som man inte vill ska ta slut. Oklanderligt.

smakade ändå smaskens men dyrt var de

6 timmars helhetsupplevelse för alla sinnen! Drinken uppe i salongen med champagne och genomgång av kvällen råvaror var en fantastisk start, följd av middag runt kockarna. Uppnådde våra skyhöga förväntningar.

En fantastisk upplevelse som inte liknar någonting annat!

·

Riktigt bra och nog också en av stans dyraste restauranger. Fantastisk mat i avspänd miljö. Ska man klanka ned på nåt är det väl prisbilden och lite stel service. Finns likvärdiga avsmakningsmenyer i stan, till en betydligt lägre kostnad. Såklart...

Mysigt, ljuvligt gott och härlig personal!

Mycket bra middagsupplevelse. jag rekommenderar det

Helhetsupplevelse av rang. Lokalen, servicen, atmosfären. Allt genomtänkt mer än i minsta detalj och utfört med underbar energi och glädje.

Ja, vad säger man? Värda sina 3 stjärnor minst sagt. Det är vänligt, man känner sig hemma och bekväm, det är vackert och det bjuds på en hel del häftiga saker både matmässigt och i dryckesväg. Jag gillade att de hade lunch, då...

Listad i: Favoriter, Finkrog

1. God mat och goda viner. Vänlig och hjälpsam personal. Bäst

Överträffar allt du bara kan drömma om! Fantastiskt på ALLA sätt!
Har du aldrig gråtit av magnifik smakupplevelse så kommer du att göra det här!

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,6
29
Google-logo
Google
4,8
535
Yelp-logo
Yelp
5,0
10

Representerar du Frantzén?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vad kostar det att äta på Frantzén?

Frantzéns avsmakningsmeny kostar 4 800 kr. Dryckespaket beställs separat.

Vilken typ av mat serveras på Frantzén?

På Frantzén serveras bland annat:

  • Skandinaviskt

Serverar Frantzén lunch?

Ja, Frantzén har lunchserveringar.

Är det dyrt att äta på Frantzén?

Frantzén ligger i den högsta prisklassen, så som besökare kan förvänta sig att betala mer än på de flesta andra restauranger.

Var ligger Frantzén?

Frantzén ligger på Klara Norra Kyrkogata 26, 11122, City, Norrmalm. I närheten ligger Hötorget. Närmsta tunnelbana är Hötorget (ca 350m).