Recension av Bistro Mirabelle – av Anna G.

Texten har översatts automatiskt.

Läcker mat där ingredienserna ges huvudrollen. Enkla kombinationer med fantastisk smak. Vi kom sent en fredag av "lönehelg" och två av de tre huvudrätterna var slutsålda. Så vi tog 3 starter och den enda tillgängliga huvudledningen att dela. Förrätterna var enkla franska häftklamrar: pâté de campagne, hårdkokta ägg med endiv och ansjovis (ganska en god provsmakande majonnäs med lite ansjovis efter smak än faktisk ansjovis som jag tänker på det) och en jambon de Paris skuren i tunna skivor med rotselleri remoulade. Huvudrätten kom redan uppdelad i två portioner (verkligen uppskattad!) och var förvånansvärt välsmakande. Vad måste ha varit en stor vinter zucchini hackades i stora kuber och kokades till smältande ömhet med smör (troligtvis mycket smör och kanske lite buljong?) och serverades med en frills väl kryddad aioli och en perfekt kokt bit vit fisk (kolja tror jag). Något så anodine vid första anblicken bara kom till liv i kombination. Läcker. Denna kolja lämnade inte havet förgäves.

Servicen är också extremt vänlig. Jag har länge tvekat mellan 4 och 5 stjärnor. Maten är inte riktigt så instagramvänlig och är inte så komplex - det finns inte riktigt så mycket du skulle kunna göra hemma, förutsatt att du hade den magiska gommen! Men om du inte vill laga mat för att du vill koppla av istället och du vill ha en plats där de kommer att föreslå en riktigt välsorterad vinlista som du inte hittar på Systembolaget, detta kvarterkrog du önskar att du bodde precis bredvid. Men om du letar efter en annan typ av wow-faktor, inredning, väldesignad plätering, utöver de vanliga matlagningsteknikerna,... då borde du förmodligen gå någon annanstans. Så med den varningen, 5 stjärnor är det för mig!