Recension av Bonnie's – av Adam L.

Bonnie's

·

Wow-känsla när man stiger in på Bonnie's. En pampig matsal med vita dukar och möbler i grön sammet. Halva väggarna i grön sten. Riktigt nice. Miljön påminner mig lite om L'avventura, men ännu snyggare och pampigare. Var lite skönare vibe på L'avventura dock, men det var nog för att det var en fredag kontra en tisdag.

Både när det kommer till servicen och maten så var upplevelsen lite tudelad. Mestadels bra men med några plumpar i registret. När det kommer till servicen så kom vi i kontakt med ganska många personer under kvällen, och vissa var bättre än andra, ingen var super. Någon gång eller två kände vi oss bortglömda, men ingen katastrof.

Matupplevelsen var lite speciell. Det sämsta med Bonnie's måste jag säga är menyn. De fyra rätter vi tog var i princip de enda vi kunde välja på, resten var inte en enda som vi kunde tänka oss att beställa. Nu fick vi ju ihop fyra rätter som vi var sugna på, så ingen fara på taket, men man blir ju inte jättesugen på att gå dit på ett par månader igen.

Började med löjrom och burrata. Löjrom är alltid bra, framför allt med smetana istället för gräddfil, men svårt att avgöra kockarnas skills. Burratan däremot var märklig. God smak, men det som såldes in som en fantastiskt krämig burrata var istället en fetaost-liknande boll med mozzarellahölje. Vi påtalade detta när de frågade hur det smakade och de sa "ja, så ska den ju inte vara, jag ska meddela köket", sen fick vi ingen återkoppling varken verbalt eller på notan (vi åt iofs upp nästan hela), men det var ingen big deal. Den serverades på bifftomater och även om jag inte är något stort tomat-fan, så är väl ändå dessa den allra tråkigaste...

Så man var inte överväldigad direkt efter förrätterna, snarare tvärt om. Men sen kom huvudrätterna in. Kalvkotletten serverades med rödvinssås och en gnocchi och kolstuvning i någon tryffelvariant. Helt magisk rätt. Perfekt stekt och fantastiska smaker, både på kött och tillbehör. 10 poäng. Och frågan är om inte oxfilén med kantareller och jordärtskocka var ännu bättre, om inte så lika god i alla fall.

Så lite upp och ner helt enkelt. Miljö full pott, huvudrätter 10 poäng, menyn dålig, förrätter sådär och service godkänd. Allt som allt en stabil fyra och jag ser fram emot att komma tillbaka, men om ett tag.

Edit feb 2020: Varit här och ätit frukosten nu också. Den var nice! Färska bär, massor färska juicer mm, och så fick man ta äggrätter från en a la carte.