Recension av Çok Hornsbergs strand – av Charlotte A.
En ny modern tappning av kebab som föll mig precis i smaken. Jävligt najs, inte sådär översåsat och sunkigt som det tenderar att både se ut och smaka. Gillar hela grejen med att det serverades i en papperslåda istället för på en tråkig vit snabbmatstallrik som man får vid take-away. Att kebabsåsen och grönsakerna kom separat i små burkar rådiggade jag också, vem avskyr inte när det enda gröna drunknar och förstörs av alla starka smaker - god krispighet och fräschör till de feta.
Döner kebaben (kalv & lamm) var smakrik, det vart inte överkryddat och fyllde lådan med den där svårslagna grillade doften. Pommesen var gjorda på minuten och krispiga till det mjuka köttet och brödet, som också var nybakat. Såserna var välbalanserade och fyllde sina funktioner i att leverera hetta, sötma och syra.
Priserna är najs för en lunch, liten som stor, och fyller ut magen för allt mellan 100-145, eller runt 40kr för sideorders. Maten kan ätas i rullar, på tallrik, på vifft och det finns någonting för alla, även vegetariska/veganska alternativ om man vill äta deras falafel eller halloumi som är två favoriter hos mig.
Turkiskt for the win!