Mahmut Sucakci, som sedan tidigare driver Lily's Burger med bland andra Joel Kinnaman, tycker att döner är det godaste som finns efter hamburgare. Därför har han vigt en hel restaurang åt den turkiska kebaben.
Vid Hornsbergs strand på Kungsholmen ligger den ambitiösa snabbmatsrestaurangen som serverar traditionell döner under parollen ”fine fast food” – ett mellanting mellan fine dining och fastfood. På Çok står råvarorna i centrum. Här görs döner på klassiskt vis, med kalv- och lammkött, och serveras med bröd och grönsaker. Du kan även låta dig frestas av bland annat turkisk pizza eller hemgjord baklava. Vid sidan om maten erbjuds till exempel mikrobryggt öl att skölja ner med.
I den färggranna lokalen samsas brokiga vintagestolar, bord av drivved och andra personliga inredningsdetaljer med kontinental känsla. Väggarna pryds av graffitikonst. Maten, den plockas upp vid disken, eller ”Çokomaten” som den även kallas. Här skickas både varmrätter och tillbehör ut på löpande band. På somrarna är det bara att slå sig ner på uteserveringen några steg från vattnet och äta sin döner i solen. Det går även att beställa takeaway.
Se även Çok Södermalm