Recension av Eatery Social Skanstull – av Adam L.
Jag var på Eatery tillsammans med mina kollegor (vars recensioner ni nog kan urskilja) igår. Fick superbra service från en charmig och duktig tjej som tog hand om oss. Jag har tidigare bara varit här på en presslunch när de öppnade. Det var mitt på ljusa dagen och jag måste säga att stället gör sig betydligt bättre på kvällen. Trevlig atmosfär. Nu var vi här och åt, men av drinkarna att döma som var riktigt smarriga och barens utseende tror jag det är ett riktigt bra ställe för AW och barhäng.
Till det mest intressanta, maten. Jag testade ett antal tacos, någon ceviche och flankstek till huvudrätt. Gemensamt har alla rätter att det är mycket smak, och många annorlunda/spännande smaker. Ibland slår det rätt, men ibland inte. När det slog rätt var det gott, men kände inga "wow!". När det inte slår rätt känns det mest som att det beror på mig. Det är svårt att klaga på majsen som serveras till flanksteken, om man själv inte gillar majs, om ni förstår vad jag menar. Det är liksom inte kockens fel. Samtidigt är det svårt att ge ett toppbetyg och motivera med "jag var inte så förtjust i den här rätten, men jag tror en annan person skulle gilla den, så jag ger den ett toppbetyg". Tre av bitarna av min flankstek var för övrigt perfekt stekt, men en var totalt sönderstekt. Mina kollegor fick samtidigt det mesta överstekt. Lite klantigt kan jag tycka.
Sammanfattningsvis tycker jag det mesta var toppen, men hade lite högre förväntningar på maten. Gillar verkligen konceptet, men maten väger tungt och därför blir betyget "bara" en stark trea denna gång!