Inne i den ljusa lobbyn på Clarion Hotel Stockholm huserar Eatery Social, stjärnkocken Marcus Samuelssons matkoncept som är influerat av gatorna i latinamerika. Här finns även två barer med stor förkärlek för tequila, mezcal och pisco.
Oavsett om du är hotellgäst eller local kan du räkna med att få en ordentlig smakbit av Syd- och Centralamerika på Clarion i Skanstull. Sedan 2016 är det Marcus Samuelsson som står för de latinamerikanska smakupplevelserna här. Menyn innehåller bland annat rätter som hemgjorda tortillas, tacos, ceviche och grillat kött. Eller vad sägs om en sydamerikansk hamburgare? På vardagar serveras även lunch och på lördagar à la carte-brunch.
Bortsett från 140 sittplatser inomhus har restaurangen en uteservering med loungeavdelning mitt i Söderpulsen. Mitt i lokalen huserar baren som också den flödar av latinamerikanska influenser. Här serveras såväl cocktails, öl och vin som ett generöst utbud av tequila, mezcal och pisco. Man har även tagit fram en ”Cerveza Local” tillsammans med hantverksbryggeriet Stockholm Brewing Co. Signaturdrink är den klassiska margaritan. Komplettera med en bit mat, kör en afterwork eller svalka dig med ett glas på uteserveringen – det här är en mångsidig mötesplats och baren står öppen under hela dagen.
En trappa upp från Eatery Social ligger Vatos, en sydamerikansk cocktailbar som kan abonneras för speciella tillfällen.
Se även Clarion Hotel Stockholm, Elements Spa