Recension av Florentine – av Josefine W.
Florentine huserar i en fantastiskt vacker och färgsprakande lokal som dessutom är rymlig med flera stora bord och soffor. Med andra ord perfekt för stora sällskap som har något att fira. Maten får både ris och ros:
Förrätt: tonfisktartaren är en stor besvikelse. Tonfisken smakar bara tonfisk (igen marinad eller liknande) och ligger på en bädd av upptinad fryst (!) avokado blandat med vindruvor (!?) och toppat med lite gräslök. Förstår inte alls. Som tur är så är carpaccion en höjdare med mycket sälta och smak.
Huvudrätt: trots väl medvetna om stundande behov av rehab efter ost-overload kunde vi inte motstå att välja den omtalade ”holy carbonara” som serveras i ett osthjul framför ögonen på gästerna. Och vilken carbonara! En av de bästa jag ätit. Enda minuset: pancetta istället för guanciale.
Efterrätt: tiramisu och creme brulée får godkänt.