Florentine

3,4
17 betyg
$$-$$$
Italiensk restaurang
Cocktailbar
Hemsida
Instagram
Florentine
3,4
17 betyg
Hemsida
Instagram

Skaparna bakom Basta står även bakom systerkrogen Florentine på Folkungagatan, en modern trattoria med inspiration från det italienska 70-talet. Här serveras italienska klassiker i en glammig miljö med öppet kök och en 360-gradig cocktailbar.

Som ur en filmscen – så beskrivs Florentine, som ligger ett stenkast från Medborgarplatsen. Här har man skapat en färgglad, retroinspirerad miljö med soffgrupper, marmor, växter, porslinsfigurer och stora romerska statyer. Kvällstid serveras italienska klassiker som är tänkta att delas runt bordet, likt en italiensk familjemiddag. Här ingår bland annat antipasti, napolitanska surdegspizzor och handgjord färsk pasta att fylla bordet med. Det går även att besöka restaurangen dagtid för en lunch eller en lite lyxigare affärslunch med flera rätter.

Är man snarare ute efter barhäng, då är det bara att slå sig ner i cocktailbaren mitt i matsalen och beställa in ett glas. Drinklistan hämtar inspiration från Italiens glammiga partyscen som uppstod under 70-talet, och bjuder på en tidsresa med uppdaterade klassiker. Här kan man välja bland olika typer av spritz, säsongsdrinkar, signaturcocktails och alkoholfria alternativ, tillblandade med spännande ingredienser såsom hemgjorda fruktjuicer och kombucha. På fredagar och lördagar kan man stanna kvar och hänga på efterfest med Italo disco i högtalarna.

Det finns även gott om utrymme för födelsedagar, jubileer och annat firande.

Föreslå ändringar

Recensioner av Florentine

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
1 sep. 2023

Andra gången här. Lite mer folk och fullt ös. Vilket jag kan förstå men att vänta på förrätterna så länge att jag fick ställa mig upp säkert 3 gånger för att fråga hur det går är inte ok på ett så... Visa hela »

21 maj 2023

JA TACK!
Florentine har precis kvalat in på min topplista, hit kommer jag igen!
Miljön är onekligen urläcker, som att befinna sig i en italiensk film från ca 80-talet. Vilket gjorde att jag inte hade gigantiska förväntningar på maten - har ju hä... Visa hela »

23 apr. 2023

Superfin inredning och miljö, så man vill ju bara att det ska vara gott MEN tyvärr, det inredningen lovar håller inte maten måttet på. Beställde deras Linguini scampi och 1: tomatsåsen smakade som något som kan köpas på burk. 2: det lå... Visa hela »

17 sep. 2023

Superfin miljö och otroligt insta-vänlig inredning. Vi satt i baren och hade otroligt bra service hela kvällen. Drinkarna var grymma och maten slog alla förväntningar. Tonfisk tartar och carpaccio båda ruskigt bra med fin balans. Foccacia också jättegod. Sen... Visa hela »

21 aug. 2023

Jag vet inte varför de fått lite sämre betyg av andra. Kanske hade de inte hunnit bli varmare i kläderna? Vi var iaf en grupp på 17 personer som fick toppenservice.

Jag käkade en appetizer grande som gick alldeles utmärkt att dela på 3 och en carb... Visa hela »

Listad i: Söder
12 maj 2023

Maten är dålig. Sällskapet tog tre olika pastarätter. De var i bästa fall ok.
En del personal ok, andra inte. Avslutningen blev inte så trevlig när de bokstavligen körde ut oss efter 2 timmar - ingen kö och flera lediga bord - därför att... Visa hela »

24 nov. 2023

Otroligt snygg inredning, god mat, trevlig personal. Kanske lite slamrig akustik för min smak, åt middag i halvstort sällskap.

26 sep. 2023

Älskar verkligen detta stället.
Var sedan innan förälskad i "Basta!", så blev överlycklig när systerkrogen öppnade på Söder. :)

5 maj 2023

Trevlig och kul interiör men där tar det roliga slut. ”Buon giorno” säger en servitris glatt klockan 18.00 och maten gör oss inte lyckligare. Sönderkokt linguine med smaklös burktomatsås och sönderhackad scampi. Hit kan vi återvända men... Visa hela »

19 okt. 2023

Goda drinkar och trevlig personal, men maten var under all kritik. Pastan bomba rigatoni och papardelle ragu var oätlig. Stor hög med pasta som tycks vara värmd i micron och sedan upplagd med ytterst lite ost och en basilikakvist. För 235-255 kr hade vi väntat oss mer....

22 sep. 2023

Fantastik inredning men inte mer än så. Vi beställde in antipastibrickan den var god. Dock var vi fyra personer och man fick tre små skivor med focaccia. Scampipastan smakar brukmat, zucchinipastan blev för sörjig med ägget som var rått. Och sen gick det in... Visa hela »

19 juni 2023

Riktigt god italienare. Bra viner. Trevlig personal som var snabbfotad, vilket uppskattas.

3 nov. 2023
14 okt. 2023
24 sep. 2023
9 aug. 2023
27 juni 2023

Det finns recensioner som har filtrerats bort från totalbetyget, då de på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Visa filtrerade recensioner

4 maj 2023

Otroligt estetiskt tillfredsställande inredning men tyvärr blev jag och mitt sällskap besvikna av scampirätten. Den var inte bara överkokt och okryddad, utan fyllde också våra luktsinnen med en stank liknande lukten från ett könsorgan. Pastan som skull... Visa hela »