Freddas

4,2
5 betyg
Redigera Freddas

I Nyfiken Guls gamla lokaler ligger numera Freddas – en kombination av restaurang, bar och café intill vattnet i Skanstull. Här serveras ”okrånglig mat” med det svenska köket som grund, men med influenser från södra Europa. Ät på plats eller köp med enklare rätter som take away. På uteserveringen vill man gärna sitta länge under soliga dagar.

Med utsikt över Årstaviken hittar du denna restaurang-, bar- och caféverksamhet, fint beläget bland Södermalms grönområden, en kort promenad från Skanstull, Ringvägen och Hammarby sjöstad. Fortsätter man längs med Årstaviken och följer promenadstråket kan man hitta badplatser och bryggor, och efter ett par kilometer når man fram till Hornstull.

På Freddas hittar du okonstlad mat som utgår från det svenska köket, men som också tar in influenser och inspiration från Europa. Här finns över 150 sittplatser utomhus i både sol och skugga och på menyn hittar du vällagad mat som du kan kombinera med drinkar, bubbel, öl och alkoholfria alternativ.

Hit välkomnas alla, och du välja mellan att boka bord eller droppa in – det finns alltid några platser sparade för ändamålet. Vare sig du trillar in med kollegorna, familjen eller vännerna – på väg från jobbet, efter en springrunda eller till lunch – så erbjuder Freddas en avkopplande och välkomnande stund, i en grön oas.

All mat tillagas på bra råvaror och passar de flesta, vare sig man äter kött eller är vegetarian. Du hittar rätter som burgare (med kött, halloumi eller veganskt alternativ), caesarsallad, räkmacka och stenugnsbakad pizza av olika slag för att nämna några. Även en barnmeny finns.

Användarbilder på Freddas Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Freddas av My Ö.
  • En helt vanlig gräsand – Bild från Freddas av Fredrik J.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
22 maj 2021

Härligt ställe i lummigt läge nere vid Årstaviken. Både en ekorre och en gräsand passerade bordet under den korta stund jag satt här och den naturnära känslan får man inte på många platser innanför tullarna. Har i flera år t... Visa hela »

22 apr 2022

Älskar! God mat och gott vin

15 sep 2021

Bästa stället !

5 jun 2021

Stället ligger trevligt till och är mysigt samt enkelt men maten är tyvärr alldeles för dyr för vad man får.
deras pizza är lite annorlunda utformad så den är väl ungefär 2/3 så stor som en vanlig pizza och deras sallad är... Visa hela »

7 sep 2021