Freddas

4,2
6 betyg
$$
Restaurang
Café
Freddas
4,2
6 betyg

I Nyfiken Guls gamla lokaler ligger numera Freddas – en kombination av restaurang, bar och café intill vattnet i Skanstull. Här serveras ”okrånglig mat” med det svenska köket som grund, men med influenser från södra Europa. Ät på plats eller köp med enklare rätter som take away. På uteserveringen vill man gärna sitta länge under soliga dagar.

Med utsikt över Årstaviken hittar du denna restaurang-, bar- och caféverksamhet, fint beläget bland Södermalms grönområden, en kort promenad från Skanstull, Ringvägen och Hammarby sjöstad. Fortsätter man längs med Årstaviken och följer promenadstråket kan man hitta badplatser och bryggor, och efter ett par kilometer når man fram till Hornstull.

På Freddas hittar du okonstlad mat som utgår från det svenska köket, men som också tar in influenser och inspiration från Europa. Här finns över 150 sittplatser utomhus i både sol och skugga och på menyn hittar du vällagad mat som du kan kombinera med drinkar, bubbel, öl och alkoholfria alternativ.

Hit välkomnas alla, och du välja mellan att boka bord eller droppa in – det finns alltid några platser sparade för ändamålet. Vare sig du trillar in med kollegorna, familjen eller vännerna – på väg från jobbet, efter en springrunda eller till lunch – så erbjuder Freddas en avkopplande och välkomnande stund, i en grön oas.

All mat tillagas på bra råvaror och passar de flesta, vare sig man äter kött eller är vegetarian. Du hittar rätter som burgare (med kött, halloumi eller veganskt alternativ), caesarsallad, räkmacka och stenugnsbakad pizza av olika slag för att nämna några. Även en barnmeny finns.

Kontaktinformation

Besökarnas bilder från Freddas Bilder

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,2
6

Recensioner av Freddas

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Supertrevligt sommarhäng! Här finns allt man behöver för en lyckad visit: Bra med sittplatser och god mat! Det fanns flera veganalternativ och jag glömde visst fota pizzan innan den slank ner illa kvickt 😋 Inga problem att ta med sig hunden heller, en riktig sommarpärla...

Härligt ställe i lummigt läge nere vid Årstaviken. Både en ekorre och en gräsand passerade bordet under den korta stund jag satt här och den naturnära känslan får man inte på många platser innanför tullarna. Har i flera år t...

Älskar! God mat och gott vin

Bästa stället !

Stället ligger trevligt till och är mysigt samt enkelt men maten är tyvärr alldeles för dyr för vad man får.
deras pizza är lite annorlunda utformad så den är väl ungefär 2/3 så stor som en vanlig pizza och deras sallad är...

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,2
6

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Freddas?

På Freddas serveras bland annat:

  • Veganskt
  • Pizza
  • Europeiskt
  • Hamburgare
  • Medelhavet

Vad kostar det att äta på Freddas?

Freddas ligger i prisklassen Undre mellanklass ($$).

Har Freddas uteservering?

Ja, Freddas har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du njuter av en öl, ett glas vin eller en drink.

Finns det veganska rätter på Freddas?

Ja, Freddas erbjuder veganska rätter.

Serverar Freddas lunch?

Ja, Freddas har lunchserveringar.

Var ligger Freddas?

Freddas ligger på Hammarby Slussväg 15, 118 60, Södermalm, Skanstull. I närheten ligger Skanstull. Närmsta tunnelbana är Skanstull (ca 500m).