Recension av Gastrologik – av Katrine L.

·

Jag och sambon har länge spanat åt restaurangen på Artellerigatan men att få bord är inte lätt och sen de fick sin andra stjärna blev det inte enklare.

Plötsligt hände det, en torsdag nu i början av juli fick vi ett bord. (Bokade 1,5 månad innan) Så pepp vi var på att få gå dit.

Jag mailade och dubbelkollade om mina allergier och det var under kontroll, både innan och under middagen. För första gången fick jag också en tartlett.

Så hur var det? Förutom att jag med min glutenintolerans fick en tartlett.

Det var magiskt, från mottagandet tills att vi gick. Det var ett öppet kök, det var både kockarna och servitörerna som kom ut och presenterande maten. De tog sig tid och pratade med gästerna så stämningen var familjär trots den höga standarden på restaurangen. Att få tid att prata vinets värld med Sveriges bästa sommelier hade vi inte räknat med.

Maten som låg på tallrikarna var verkligen fullträffar, vi gick igenom 19 serveringar och alla var ett konstverk för öga och gom. (Lägger till några bilder på dem)

Vi hade höga förväntningar och de var inte för höga denna gång utan vi gick därifrån med ett matminne för livet och att vi kommer återvända, det var vi överens om redan halvvägs in i middagen.

Har nu varit på Gastrologik en andra gång och även denna gång var det magi på tallrikarna och servicen är toppklass. Så kul när man varit där olika årstider och verkligen ser hur de jobbar med årstiderna.

Femman lyser starkt fortfarande, starkare till och med