Recension av GOMA Gastropub – av Adam L.

GOMA Gastropub

·

Edit: Varit här och ätit lunch ett par gånger, den är bra! Plus för riktigt god misosoppa. Höjer betyget till en fyra.

Originalrecension, nov 2020: Första intrycket, lite väl ljust och lugnt. Trodde det skulle vara lite "ballare". Hade förväntat mig något mer i Miss Voons stil, mörkt, stimmigt och musik. Covid-situationen med knappt hälften av platserna gjorde så klart sitt, men tycker absolut de kan höja volymen både ett och två snäpp, och likaså dimra ned lite. Hur som helst, vi tog en trevlig plats i baren.

Menyn består av några snacks, "light dishes" och huvudrätter. Vid första anblick ser priserna väldigt låga ut, och huvudrätterna är faktiskt väldigt prisvärda, runt 190-250 kr. Smårätterna ligger runt 60-90 kr, men de är väldigt små, och man kan nästan äta hur många som helst. De rekommenderar 3-4 st + en huvudrätt, och det är väl rimligt, Vi tog 2 snacks, 8 smårätter och 2 huvudrätter på två personer och det blev man klart mätt på. Med två glas vin, någon alkoholfri drink och en cola gick notan på 1300 plus dricks. Varken billigt eller dyrt skulle jag säga.

Hur smakade det då? Smårätterna hade jag nog förväntat mig lite mer av, med Miss Voon i åtanke. Här var jag säker på att jag skulle ge stället en trea i betyg. Men våra två huvudrätter var riktigt bra. Tonkatsun var riktigt fin och angus-biffen med wakame-bearnaise var ännu godare. Det räcker dock inte riktigt för att höja upp betyget till en fyra tycker jag, ens förväntningar på såna här ställen i Stockholm har blivit för höga för det. Men en stark 3a blir det.