Recension av Jureskogs Jakobsbergsgatan – av Adam L.
Eftersom det kan vara lite svajigt i början på såna här ställen så har jag väntat med min recension till nu när jag varit där fyra gånger (och testat två burgare vi några av dessa tillfällen).
När det kommer till burgaren så kommer jag fokusera på dubbel cheesen, för det är den jag tycker är bäst. Magisk helt enkelt. Bra crust, gott kött som är ganska starkt kryddat och oftast väldigt bra stekt med rosa kärna (och de gånger de varit genomstekta har de fortfarande varit saftiga). Brödet är mycket bra. De två första besöken tyckte jag det var lite "segt", men det har jag inte upplevt de senaste två besöken. God majonnäs och god ost (inte riktigt lika förtjust i osten på high fiven dock). Det största problemet med burgaren tycker jag är att den "glider" och är svår att äta. Man blir kladdig och även om det inte gör något för smaken så är det ett litet minus (som dock de flesta ställen har problem med, utom Flippin och BMB, som jag tycker är bäst på det). Detta problem var mindre vid något besök, men då var å andra sidan inte burgaren riktigt lika god. Kan vara en korrelation mellan mängden majonnäs.
Sammanfattningsvis en sjukt bra burgare som jag håller i topp tillsammans med Flippin, BMB, Shake Shack och ev. någon mer.
När det kommer till pommesen (som är viktiga för mig!) så måste jag nog säga att det är de godaste jag ätit på ett hamburgerställe. De har en hel del andra tillbehör som ser nice ut, inte minst vegetariska, men jag kan inte motstå pommesen så jag har bara smakat några av de andra. Man kan också toppa sina tillbehör med diverse grejer som rostad vitlök och tryffelsalt. Jag har bara testat det sistnämnda och det är riktigt nice, men det finns några problem med det. Det ena är att de "alltid" (tre av tre gånger som jag har valt det) har legat längre, vilket gör att de inte känns nygjorda (en av gångerna var det så pass mycket att jag bad om nya, vilket så klart inte var några problem). Det andra är att de förmodligen saltats med vanligt salt innan de tryffelsaltats. För de har blivit extremt salta. Gissar att båda dessa är "barnsjukdomar" och kommer fixas när de finlirar allt eftersom.
Milkshaken är god, men också svår att misslyckas med och jag tycker den både borde smaka mer, vara större och framför allt inte lika rinnig. De flesta andra burgarställen har bättre.
Ett minus för Pepsi (vilket borde poängteras när man ber om cola), men ett plus för det stora dryckesutbudet i övrigt.
Priserna är väl ungefär som Phils och Flippin. Kanske någon krona över här och där? Lite osäker, men när man kör shakes, toppar tillbehören, mm, så blir det inte jättebilligt, men så är det med i princip alla burgarställen utom BMB.
Konceptet överlag känns helt rätt i tiden och jag hoppas de breder ut sig och börjar konkurrera med de riktiga snabbmatskedjorna. Det är väldigt fräscht och allting känns ekologiskt (utan att för den delen ha en aning om om det faktiskt är det).