Recension av Kitchen & Table Kungsholmen – av Charlotte A.

Kitchen & Table Kungsholmen

·

Samuelsson, snyggt jobbat och nära fullpott, 4.5 stjärnor. Denna recensionen avser det nya brunchkonceptet och främst maten.

Med tydliga influenser från New York och en twist på minimalism har Kitchen & Table verkligen skapat en härlig atmosfär. En underbar inredningen med små detaljer såsom små citronträd, mönstrade bord, höga och låga stolar och öppet kök som gjorde lokalen levande. Trots en full matsal höll sig ljudnivån på en behaglig nivå och jag kunde höra vad mitt sällskap sa och samtidigt njuta av spellistan som lätt rullade i bakgrunden. Servicen var god och vi blev tillfrågad vid ett par tillfällen om vi önskade något mer och var nöjda men dalade lite under besökets gång, vilket i och för sig inte är så konstigt då det ständigt strömmade in nya människor. Det kan nog vara en bra idé att sätta in en till i personalstyrkan för att bibehålla hög standard - och av maten att döma så tror jag att de kommer få en hel del att göra även framöver. Och utöver detta serverade de ut all den maten vi beställde otroligt snabbt vilket är en extra guldstjärna.

Då vi var ett hungrigt gäng slutade det upp med att vi beställde in nästan allt ätbart på brunchmenyn. Jag tyckte att de hade ett varierande och spännande utbud med allt från den klassiska yogurtskålen med bär och granola till råbiff och kycklingvåfflor. Humana priser vill jag också tillägga (65-135kr) och vi blev rekommenderade att ta två var, vilket i efterhand för min del blev alldeles utmärkt. Dryckesutbudet kan jag tyvärr inte uttala mig om då jag drack alkoholfritt men jag hintade ett par röda viner som jag gillar i vinlistan.

Jag hade som vanligt svårt att välja men landade till slut på deras Eggs Benedict med lax, 63 gradigt ägg, hollandaise och picklade rödlök (110kr, 5/5) samt French Toast med karamelliserad banan, jordnötssmör och choklad (85kr, 4/5). Till detta en kopp nybryggt svart guld och jag fick påfyllning, underbart. Väldigt estetiskt snyggt och jag gillade att de serverade de olika rätterna på olika fat och tallrikar och dessutom att de gick i samma stil som interiören och skapade en schysst och genomtänkt helhet.

Jag gillade också att de använde varmrökt lax som skapade en ny karaktär på rätten och ägget... jisses så gott. Kommer nog aldrig mer vilja ha ett pocherat, bakat ska de va. Storleken på hela anrättningen var heller ingenting jag kunde klaga på men tyvärr var den andra vi beställde in betydligt mindre vilket såklart påverkar helhetsupplevelsen.

Vad gäller toasten var den god men jag saknade mer lönnsirap (ni vet en liten skål så man får hälla på själv), saftigare bröd och mer tryck i den karameliserad banan. Den hade behövt gått minst tredubbla tiden i stekpannan. Tyckte dock att det gifte sig bra då det inte blev för sött men om jag hade fått önska så vore det gött med antingen jordgubbar eller blåbär till mför en fräsch smakbrytare. Då det saknades saftighet bidrog jordnötssmöret till det blev en mastig och motig känsla, men jag åt upp allt.

Jag tycker det var helt klart värt pengarna och jag kan absolut tänka mig att gå tillbaka hit och prova mer av rätterna. Blev verkligen läskad av kycklingvåfflorna och råbiffen. I framtiden förväntar jag mig att proportionerna och tallrikarna ser likadana ut bara, då är jag redo att höja till en 5:a!