Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Matdistriktet

4,8 • 5 recensioner
Matdistriktet

Grönt, ekologiskt och nyttig – Matdistriktet är ett populärt lunchalternativ bland hungriga stockholmare. Många lockas av den hälsosamma buffén som betalas i lösvikt, men här finns också en husmansinfluerad à la carte. Stor vikt läggs vid råvaror och smaker, liksom skön atmosfär.

Matdistriktet öppnade från början på Rådmansgatan i Vasastan och gjorde snabbt succé med sitt nyttiga buffékoncept. Våren 2017 slog man upp portarna till Matdistriktet i Stadshagen och breddade konceptet ytterligare. Utöver en hälsosam buffé med fokus på grönt, kombinerat med fisk, kött och fågel, kan man här även hitta en à la carte-meny med dagens lunch. Här ryms husmansinfluerade rätter som kalvfärsbiffar och torsk.

Konceptet handlar om att erbjuda varierad mat lagad på dagens råvaror; här ska man kunna äta grönare, närproducerad mat utan att det tummas på smakerna. Fokus ligger främst på matiga grönsaker, dock alltid med fräscha kött- och fiskalternativ. Utöver lunch kan man även handla med sig bröd och utvalda produkter från restaurangens deli/bageri som ligger i anslutning till lokalen.

Fest & konferens
Matdistriktet har även fest- och konferenslokaler där man kan ordna allt från frukostar till middagar och matlagningskvällar. Den stora lokalen rymmer 80 sittande gäster eller 110 minglande; den lilla rymmer 30 personer med projektor, 50 utan projektor eller 60 mingelgäster.

Restaurangen är en del av Local Market Group. Här ingår även:
Bambino's Great Italian Eatery
Boccone
Bo Hotel
Boston Grill
Gnarly Burger The Restaurant
Gnarly Burger Food Truck
Holy Monkey Tolv
Kara&e
Matdistriktet
O'Learys Tolv Stockholm Event Center
O'learys Norrtull Event Center

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
25 jun 2015

Helt klart Stockholms bästa lunchbuffé!

Utbudet varierar varje dag, finns alltid 1 kött och 2 fisk rätter, massa olika sallader och ca 5 olika såser/röror.

Pris ca 30kr/hg. Rekommenderar att köpa deras klippkort, 10 luncher för 1100kr oc... Visa hela »

20 apr 2016

Väldigt fräscht och vällagat. Långt ifrån billigt, men inte dyrt med tanke på kvalitén.

17 mar 2016

Väldigt trevlig lunchbuffé som funkar lika bra att äta på plats som att ta med. 👌

28 jan 2016

Så mycket god och fräsch mat perfekt att ta med tillbaka till kontoret. Trevlig lite boho-chic cafe del och deli. Dock inte helt gratis - så om man är rikigt hungrig kan en lunchen lätt bli 130 kr. Antar att klippkortet is the way to go!

Listad i: Favoriter
14 feb 2016

Riktigt grym mat och bra blandning av kött, fisk och vegetariskt. Serveringsfaten byts ut med jämna mellanrum vilket gör att det smakar extra hemlagat och fräscht. Priset flyger dock lätt iväg om man inte är liten i maten, något som kan vara bra att tänk... Visa hela »