Recension av Nour – av These S.

21 rätter, 11 glas och 182 bilder senare är jag i restauranghimelen.

Min kära pojkvän bokade in mig på en överraskningsmiddag och mina förväntningar var någon bra men "vanlig" restaurang. Så fort vi går innanför dörrarna på Norrlandsgatan 24 förstår jag att vi ska till Nour, lyckan!

Vi åker hissen upp till fjärde våningen där vi möts av en i personalen som hälsar oss välkomna och tar våra ytterkläder. Vi blir placerade vid, enligt mig, det bästa bordet i hela restaurangen. Vi dricker champagne och cocktails och tvekar inte en sekund när vi väljer den stora menyn med det tillhörande dryckespaketet.

Nej men allt var så gott och trevligt! Och servicen var precis som den ska vara på en stjärnkrog, helt jäkla perfekt. Varje gång man besöker toaletten är toapappret vikt, dom drar ut stolen, krok till väskan osv osv. Otroligt proffsigt allting, men även personligt. Exempel hade personalen snappat upp att min pojkvän är från gotland och påpekade detta när vi blev serverade gotländsk tryffel. Its all in the details.

Maten då. Right up my alley. Skandinavien möter japan. SÅ ofattbart mycket smaker, konsistenser, lukter, serveringar, porslin - ja allting var perfekt. Vi får börja med ett svampte/buljong som var som den varmaste kramen. Sen fortsätter snacks tåget - öppen vårrulle med xo sås, hamachi och löjrom, en rättika rulle med norsk råräka, rökt grädde och kaviar, ett vaktelägg marinerat i kaffe och soja som såg ut som något från en annan pkanet med en råbiff under och avslutningsvis en silkestofu med vit kimchi som badade i dashi och wasabi.

Här hade jag kunnat gå hem och vart nöjd. Efter detta åt vi allt ifrån hamachi med kålrabbi, ostron med rossini kaviar och spritärtor, okonomiyaki med gotlandstryffel, bläckfisk nudlar, vaktel med lavendel och, den sjukaste godaste rätten ever. En mycket lättfriterad milk bun som var fylld till bredden med löjrom som man skulle doppa i någon sjuk egengjord creme fraische historia. Aldrig sett så mycket löjrom, det bara rann ut.
Menyn innehåller mycket fisk och fågel och kan absolut avnjutas till fyllo av en pescetarian.

Dessert dags! Shaved ice som smakade rom och cola, karamelliserad mandlekaka med päron, matche te sandwhich glass, "semla" mandlarkakor, mochi osv.

DRYCKEN! Cocktails, champagne, sake, skånsk vodka, vin, öl, plommon likör - vad drack vi inte? Inte så konstigt att huvudvärken var där imorse. Några av vinerna var det godaste jag druckit, inte ofta man blir tårögd under en middag, och igår hände det inte bara en gång. En Riesling 2015 från Mosel, en Chardonnay från Sonoma Coast. Rakt in i hjärtat.

Tack Nour för en 10/10 kväll! <3