Recension av Oljebaren – av Agnes L.

Recensionen avser hamburgare, hamburgare och låt mig se... Hamburgare.

Hamburgaren på Oljebaren anses vara en av de bästa i Stockholm och många har tjatat på mig att äta den, nu har jag äntligen gjort det. Det var rädslan över inte ens hinna smaka innan de stänger som fick mig att stressa på så när det arrangerades en Yelp Social var jag inte sen med att haka på.

En gång i tiden hängde jag oftare på Oljebaren. Det var på den tiden du kunde köpa med dig olika typer av oljor på lösvikt och med en fling i närheten blev det en och annan olja tillsammans med chark på fredagskvällarna. Det är fortfarande mysigt men jag saknar oljorna. Självklart förstår jag att det var en förlust-verksamhet men ändå.

Bra att boka bord, det var fullt denna tisdagkväll och vi fick ett bord under trappan, varmt och klibbigt. Ventilationen är inget att hurra för.

Jag drack en Bitter Limoncello med Campari och limoncello innan och även rostade mandlar. Alla varnade för att inte orka äta upp så jag vågade knappt äta upp min ynka skål med mandlar.

Vi var 8 personer som alla tog burgare och jag måste säga att det fick fort och alla verkade få varm mat, snyggt jobbat. Servicen var trevlig och kunnig, jag tror det var restaurangchefen själv som hade hand om oss.

Så hur var den då? Härligt köttig puck, lite väl blöt och för mycket bröd i min mening var min första tanke. Det är en god burgare, jag säger inget annat och eftersom jag alltid försöker hålla mina förväntningar på en bra nivå (haha, lögn) så blev jag nöjd. Ska jag börja gnälla så är det ju det att den inte ens är i närheten av en simpel burgare från In-N-Out Burger för mindre än halva priset. Hemskt sagt av mig kanske men det bör sägas.

Kort sagt så är det en riktigt bra burgare men näst bäst/bäst i Stockholm? Njae, så långt vill jag inte sträcka mig.