Oljebaren

3,9
16 betyg
$$$
Restaurang
Oljebaren
3,9
16 betyg

Oljebaren, vars namn kommer från olivoljan, har länge varit kända för sin omtalade hamburgare, men idag är det framförallt hållbara kreativa rätter som står på menyn där grönsaker är i fokus. Är du sugen på en drink kan du vara säker på att hitta även det här.

Den inbitna Vasastanbistron vid Sankt Eriksplan är ett omtyckt vattenhål som lockar en livlig mix av lokalbor, vänner, familjer och drinksugna AW-gäster. Här möts du av schackrutigt golv, rustika träbord, bistrostolar, växter och barlagda tegelväggar.

Genom åren har inriktningen i köket varierat och till stor del förknippats med den populära burgaren. Idag består menyn främst av olika rätter med unika smaker. Stora sällskap kan även boka en gemensam middag där maten serveras på uppläggningsfat. Fokus för matlagningen ligger på att tänka hållbart och filosofin är noll svinn. Här satsar man främst på ekologiska, närproducerade råvaror i säsong och medveten djurhållning. Bland annat serveras allt kött från utvalda svenska gårdar.

Till Oljebaren kommer du inte bara för att äta, utan också för att avrunda dagen med något vid bardisken mitt i lokalen. På dryckesmenyn hittar du vin som alla går att köpa på glas, mikrobryggda ölsorter och cocktails gjorda på spritsorter som krogen smaksätter och sedan toppar med garnityr från smaksättningen. Kombinera med lite barsnacks om du känner dig småhungrig.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,9
16

Recensioner av Oljebaren

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Oljebaren kan absolut vara ett av mina favorit ställen kring St Eriksplan. Intimt och mysigt ställe som passar perfekt för en dejt eller middag med familjen. Jag har varit på Oljebaren med familjen och vi alla var supernöjda, både med servicen och maten. Hamburgaren o...

Jättemysigt ställe nära St Eriksplan. Bra som kvarterskrog eller för en dejt. Kanske inte häftigaste upplevelsen, men absolut bra ställe med god mat. Man kan också köpa fin olivolja med sig hem.

Listad i: Stockholm

Här kommer ytterligare en recension av oljebaren då jag nu äntligen varit här och ätit och det var lika bra som vi hade förväntat oss! Jag bara älskar atmosfären i den här restaurangen i allt från inredningen till personalen. Maten var kanon,...

Mycket mysig och romantisk miljö som andas Paris och New York. Mycket trevlig personal och gott vin. Charkbrickan var toppen men varmrätterna var inte särskilt bra. Inte dåliga men det var ganska smaklöst och för en restaurang med fokus på olivolja vad det inget...

Way back in the day , innan hamburgarhajpen tog över Stockholm så hade Oljebaren den godaste hamburgaren och BÄSTA pommesen.
Under åren har den blivit sämre/bättre/ god/icke god. Ja, det har svajjat till ordentligt vilket lett till att jag ej varit där på...

Maten är bra, dock var vårt sällskap inte helt övertygade om att portionerna var tillräckligt stora. Personalen var dock ljuvlig och bjöd på extra pommes som kompensation! Väldigt nöjd med dryckestubudet, både för vår gravida vän o...

·

Hade en av stans bästa burgare och caesarsallad på lunchmenyn, men har nu igen tyvärr gett upp luncherna. Trist. Stimmig lokal med typ 15 bord. Uteservering på innergården på sommaren.

·

Jättetrevlig lokal, bra mat och fantastisk service.

Listad i: Vegetariskt

Recensionen avser hamburgare, hamburgare och låt mig se... Hamburgare.

Hamburgaren på Oljebaren anses vara en av de bästa i Stockholm och många har tjatat på mig att äta den, nu har jag äntligen gjort det. Det var rädslan över inte ens hinna...

Dom har Stockholms godaste hamburgare

Bra miljö och schyst mat

Spontanmiddag på oljebaren som var över all förväntan! Vi började med lite småplock med fantastiska små oliver, mandlar och Gruyère och ett magiskt vin Menut Priorat. Mina vänner åt torsk och jag åt en "goff tallrik" med krä...

Kanske stockholms godaste hamburgare!

Med en varm atmosfär och en välkomnande personal lyckas oljebaren med bedriften att alltid få en att känna sig som hemma. Den avslappnade miljön sätter mat och samtalet i fokus. Att deras hamburgare håller högsta klass gör inte upplevelsen sämre!...

Hög ljudnivå. Väldigt översaltad mat, speciellt hamburgaren. Varit här flera gånger innan men maten har blivit sämre (ny kock?). Vi gick så fort som möjligt och skippade dessert. Ointresserad service.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,9
16

Representerar du Oljebaren?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av bar är Oljebaren?

Vi har klassificerat Oljebaren som:

  • Cocktailbar

Vilken typ av mat serveras på Oljebaren?

På Oljebaren serveras bland annat:

  • Europeiskt
  • Smårätter

Vad kostar det att äta på Oljebaren?

Oljebaren ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Har Oljebaren uteservering?

Ja, Oljebaren har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du njuter av en öl, ett glas vin eller en drink.

Kan man beställa take away från Oljebaren?

Ja, du kan beställa mat för avhämtning från Oljebaren. De erbjuder take away-alternativ så att du kan ta med maten hem eller till picknicken.

Var ligger Oljebaren?

Oljebaren ligger på Torsgatan 48 B, Vasastan. I närheten ligger Rörstrandsgatan. Närmsta tunnelbana är S:t Eriksplan (ca 200m).