Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Oljebaren

3,9
14 betyg
Redigera Oljebaren

Oljebaren, vars namn kommer från olivoljan, har länge varit kända för sin omtalade hamburgare, men idag är det framförallt hållbara kreativa rätter som står på menyn där grönsaker är i fokus. Är du sugen på en drink kan du vara säker på att hitta även det här.

Den inbitna Vasastanbistron vid Sankt Eriksplan är ett omtyckt vattenhål som lockar en livlig mix av lokalbor, vänner, familjer och drinksugna AW-gäster. Här möts du av schackrutigt golv, rustika träbord, bistrostolar, växter och barlagda tegelväggar.

Genom åren har inriktningen i köket varierat och till stor del förknippats med den populära burgaren. Idag består menyn främst av olika rätter med unika smaker. Stora sällskap kan även boka en gemensam middag där maten serveras på uppläggningsfat. Fokus för matlagningen ligger på att tänka hållbart och filosofin är noll svinn. Här satsar man främst på ekologiska, närproducerade råvaror i säsong och medveten djurhållning. Bland annat serveras allt kött från utvalda svenska gårdar.

Till Oljebaren kommer du inte bara för att äta, utan också för att avrunda dagen med något vid bardisken mitt i lokalen. På dryckesmenyn hittar du vin som alla går att köpa på glas, mikrobryggda ölsorter och cocktails gjorda på spritsorter som krogen smaksätter och sedan toppar med garnityr från smaksättningen. Kombinera med lite barsnacks om du känner dig småhungrig.

Användarbilder på Oljebaren Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Oljebaren av Hanna  P.
  • Bild från Oljebaren av Hanna  P.
  • Bild från Oljebaren av Hanna  P.
  • Bild från Oljebaren av Hanna T.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

TÀnk pÄ att det Àr viktigt att skriva en Àrlig recension. Om du pÄ nÄgot sÀtt Àr kopplad till företaget sÄ bör du avstÄ frÄn att recensera. Se vÄra riktlinjer hÀr.

Ärlighet varar lĂ€ngst!

Avbryt
28 maj 2021

Här kommer ytterligare en recension av oljebaren då jag nu äntligen varit här och ätit och det var lika bra som vi hade förväntat oss! Jag bara älskar atmosfären i den här restaurangen i allt från inredningen till personalen. Maten var kanon,... Visa hela »

11 feb 2022

Mycket mysig och romantisk miljö som andas Paris och New York. Mycket trevlig personal och gott vin. Charkbrickan var toppen men varmrätterna var inte särskilt bra. Inte dåliga men det var ganska smaklöst och för en restaurang med fokus på olivolja vad det inget... Visa hela »

30 okt 2018

Way back in the day , innan hamburgarhajpen tog över Stockholm så hade Oljebaren den godaste hamburgaren och BÄSTA pommesen.
Under åren har den blivit sämre/bättre/ god/icke god. Ja, det har svajjat till ordentligt vilket lett till att jag ej varit där på... Visa hela »

10 feb 2019

Maten är bra, dock var vårt sällskap inte helt övertygade om att portionerna var tillräckligt stora. Personalen var dock ljuvlig och bjöd på extra pommes som kompensation! Väldigt nöjd med dryckestubudet, både för vår gravida vän o... Visa hela »

28 feb 2019 · Uppdaterad

Hade en av stans bästa burgare och caesarsallad på lunchmenyn, men har nu igen tyvärr gett upp luncherna. Trist. Stimmig lokal med typ 15 bord. Uteservering på innergården på sommaren.

14 jun 2015 · Uppdaterad

Jättetrevlig lokal, bra mat och fantastisk service.

Listad i: Vegetariskt
24 jun 2015

Recensionen avser hamburgare, hamburgare och låt mig se... Hamburgare.

Hamburgaren på Oljebaren anses vara en av de bästa i Stockholm och många har tjatat på mig att äta den, nu har jag äntligen gjort det. Det var rädslan över inte ens hinna... Visa hela »

20 okt 2015

Bra miljö och schyst mat

2 dec 2020

Dom har Stockholms godaste hamburgare

1 nov 2019

Spontanmiddag på oljebaren som var över all förväntan! Vi började med lite småplock med fantastiska små oliver, mandlar och Gruyère och ett magiskt vin Menut Priorat. Mina vänner åt torsk och jag åt en "goff tallrik" med krä... Visa hela »

13 jul 2016

Kanske stockholms godaste hamburgare!

8 apr 2015

Med en varm atmosfär och en välkomnande personal lyckas oljebaren med bedriften att alltid få en att känna sig som hemma. Den avslappnade miljön sätter mat och samtalet i fokus. Att deras hamburgare håller högsta klass gör inte upplevelsen sämre!... Visa hela »

12 okt 2019

Hög ljudnivå. Väldigt översaltad mat, speciellt hamburgaren. Varit här flera gånger innan men maten har blivit sämre (ny kock?). Vi gick så fort som möjligt och skippade dessert. Ointresserad service.

31 okt 2021