Recension av Punk Royale – av Adam L.
Många positiva intryck från Punk Royale igår. Enstaka negativa. Får se om jag kommer ihåg allt kul som hände under kvällen.
Det absolut bästa med restaurangen är konceptet. Det är extremt annorlunda, på ett grymt kul sätt. Det är extremt litet. Osäker på antal sittplatser, men skulle gissa på runt 20. När vi kom spelades musik på den förmodligen högsta volymen jag hört på en restaurang, åtminstone klart hög volym. När vi var klara var volymen inte långt ifrån nattklubbsnivå. Det spelas en helt galen blandning av musik, från Vengaboys - Boom Boom Boom och Roxette - How Do You Do, till vansinnig dunkadunka. Någon gång i halvtimmen fyller den lokalen med rök från en rökmaskin à la disco i högstadiet. Vi drack inte en droppe alkohol denna kväll, men det var omöjligt att inte ryckas med i stämningen. Det stojas, skålas och är allmänt livligt, mer och mer ju längre kvällen går.
Matmässigt så frågar de om vi är redo att köra igång, och sen kör vi. Ingen meny, ingen information, ingenting förutom "nu kör vi". Vi har ingen aning om vad vi ska förvänta oss, ens hur många rätter. Det första som kommer in är ett ägg (innehållet är inte vanligt ägg dock) som står i någon form av friterad lök. Det ställs på bordet bredvid oss utan ett ord. Sen tar det några minuter, sen kommer en rätt som presenteras och som vi äter. Ägget står kvar ytterligare någon rätt. Sen kommer en liten ministekpanna in. Och någon minut senare kommer kocken och tar ägget och häller i stekpannan, som uppenbarligen är så varm att han kan steka en omelett till oss. Som för övrigt var grymt god.
Rätterna kommer med ett grymt högt tempo till en början. Några gånger på mitten blir det dock lite väntan. Totalt gissar jag att vi äter runt 12 rätter + 3 efterrätter. Det positiva är att det bara är en rätt jag inte alls tycker om, och det är mitt eget fel då jag inte tycker om huvudingrediensen. I övrigt är det bara en enda rätt som jag har lite svårt för. Annars är resterande rätter riktigt goda. Till och med två av efterrätterna är riktigt goda, vilket är stora ord från mig som generellt inte gillar desserter. Det enda negativa med maten, som faktiskt också var kvällens största minus, var att ingen rätt var så där så man faller av stolen i chock för att den är så god. Några få var i närheten, men annars var allt annat "bara" gott eller väldigt gott.
Servicemässigt var det okej. Vår "huvud"-servitris var lite svår/ocharmig, men hon blev bättre under kvällen. Kockarna och de andra var trevliga, men inget speciellt.
Men som sagt, det allra bästa med restaurangen är konceptet. Även matmässigt skojar de till det. Vid en rätt kom kocken in med två stora skedar med färsk tryffel riven på någonting, som visade sig vara nykokt hummer, fick vi veta efter att kocken befallt oss att gapa och matat oss... En tonfisk (har jag för mig), som var grymt god, kom in med en cigarett (som de måste ha mixtrat med) bredvid som de tände på och fimpade ovanpå. Vi fick äta björntartar på blodplättar med färsk hyvlad tryffel och när de serverade anklever stod det en badanka bredvid på tallriken. Mitt i middagen får vi varsin plasthandske. Ingen info. Lite senare kommer en friterad fisk (marulk? Minns inte) med diverse såser på som vi ska grisa i oss förhand.
På bordet stod minikaplaklossar, som jag ägnade en hel del tid till att bygga olika former av grymma torn. ;)
Dagens största besvikelse var (förutom att vi inte fick någon tatuering, vilket de flesta andra sällskap verkar ha fått ;) ) helt klart att wow!!-känslan matmässigt aldrig infann sig. Men nivån överlag och konceptet i sig gör att jag inte kan sätta annat än högsta betyg, även om det hänger lite löst.