Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Råkoko

4,0
3 betyg
Redigera Råkoko

På Åkeshofs Slott i Bromma hittar du slottsrestaurangen Råkoko, en grön oas med fokus på växtbaserad mat och naturliga matupplevelser. Här kan du äta lunch, middag, brunch och frukost i rogivande, naturnära slottsmiljö. Råkoko har något för hela familjen, och även fyrbenta vänner är välkomna.

Råkoko står för råkost, råvaror och rokoko, men det är inte bara råkost som serveras i restaurangen. Här har man låtit sig inspireras av naturen och årstiderna både på tallriken och i inredningen. Slottets franska 1700-talsstil har uppdaterats med gröna sammetsmöbler och växter, och på somrarna står även uteserveringen, slottsterrassen, öppen med sol hela dagen och utsikt över slottsparken.

Den som vill äta middag kan välja bland vegetariska mellanrätter med fisk och kött som tillval, och dagtid serveras dagens gröna. Till helgen dukar Råkoko fram en vegetarisk brunchbuffé som innehåller allt från juicer till sallader och sötsaker. Restaurangen har även fullständiga rättigheter.

Sällskap som vill sitta lite mer avskilt kan boka Råkokos chambre séparée, inhyst i friherrinnan Agneta Wredes gamla förmak en trappa upp. Här sitter historien bokstavligt talat i väggarna, med väggmålningar i original från 1700-talet. På slottet finns även konferensrum, festlokaler och en vinkällare där man arrangerar provningar och andra aktiviteter. Givetvis går det även att övernatta på slottet. Passa på att utforska de gröna omgivningarna och naturreservatet Judarskogen som ligger precis intill.

Se även Åkeshofs Slott

Användarbilder på Råkoko Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Råkoko av Ida L.
  • Bild från Råkoko av Ida L.
  • Svartrot i smörsås med mandel, gurka och riven soja – Bild från Råkoko av Sophie E.
  • Kantareller med friterad majs, trädgårdssyra och picklade granskott – Bild från Råkoko av Sophie E.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
29 jun 2022

Dundertrevlig lunch! Trevlig miljö, älskar att det är grönt tema både i mat och inredning, och uteserveringen ligger jättefint i grönska, med kolonilotter och hästar runt hörnet. Åt en klassisk ”köttbullar med potatispuré, grä... Visa hela »

16 jan 2020

En grön liten oas med slottkänsla som serverar mycket god mat i mellanrättsstorlek. Ganska mäktigt men bra smaker och några riktiga höjdare. Ett plus för den fina inredningen som ingav ett skönt lugn.

4 maj 2022

Det finns recensioner som har filtrerats bort från totalbetyget, då de på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Visa filtrerade recensioner

23 aug 2020

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

Grejerna är hemska!