Guiden till bra restauranger i Bromma

Det finns gott om restauranger i Bromma. Utbudet rymmer allt från snabbmatsrestauranger och pizzahak till gastronomiska finkrogar och riktigt mysiga kvartersrestauranger. Här finns många restauranger värda ett besök, oavsett om ska ta med dig familjen, kompisgänget, kollegorna eller om du vill bjuda ut kärleken på en dejt. Här listar vi bra lunch- och middagsrestauranger i Bromma, från Alvik och Åkeshov till Mariehäll och Annedal.

Bra restauranger i varje stadsdel:

Poké Burger

Gustavlundsvägen 149E, Bromma

Inspiration från USA och Hawaii

Poké Burger är fusionkrogen som serverar just poké bowls och hamburgare, beläget längst ner i Alviks torn. Den hawaiianska poké bowlen serveras med sushiris, mängder av grönsaker och med ett valfritt protein. Hit kommer du för både brunch, lunch och middag. Glöm inte att testa deras signaturcocktails.

Como Ristorante

Pippi Långstrumps Gata 18, Bromma

Italienskt bistro

I Annedal ligger Como Ristorante som tagit med sig en liten bit av Italien till Bromma. Här serverar man traditionella italienska rätter som pasta och pizza som alla är gjorda på hundra procent ekologiska råvaror. Hit kommer du för att unna dig en stunds avkoppling i en familjär atmosfär.

Fat Frank's Pizza & Wine Bromma

Västerledstorget 3, Bromma

Pizza och vinbar

Den italienska kvarterskrogen Fat Frank's specialiserar sig på riktigt krispiga pizzor, italienska viner och antipasti att avnjuta i familjär atmosfär. Slå dig ner för ett glas i baren, eller stanna hela kvällen och låtsas att du är i Italien för en stund.

Bun Meat Bun

Bällstavägen 36, Bromma

Hajpade hamburgare

Bun Meat Bun har fått människor att vallfärda över hela stan för att testa de berömda burgarna. De är kända för sin "smashteknik", där köttet pressas ut på stekbordet, så att burgarna får ordentligt med stekyta, innan de serveras mellan amerikanska potatisbröd. Testa även deras hemgjorda milkshakes.

Restaurang Råkoko

Åkeshovs gårdsväg 11, Bromma

Grön gastronomi

I slottsrestaurangen på Åkeshofs Slott satsar man på en säsongsbetonad meny med närproducerade råvaror från småskaliga gårdar. Maten serveras som vegetariska mellanrätter med en utvald råvara i centrum. Passa på att upptäcka det historiska slottet och de gröna omgivningarna.

Melanders

Gustavslundsvägen 14, Bromma

Husman och delikatesser

Handla med dig delikatesser hem, glid in på afterwork eller slå dig ned för en lunch. På Melanders i Alvik serverar man både husman och sushi som du beställer och hämtar över disk, samt ett gediget utbud av fisk och skaldjur. På sommaren öppnar den rymliga uteserveringen med soligt läge.

Elliots

Alviksvägen 47, Bromma

Familjär kvarterskrog

På kvarterskrogen Elliots är det säsongsbetonade rätter på närproducerade råvaror som får stå i centrum. Här hittar du ofta klassiker som moules, steak frites och fiskgryta. Även vinerna är noga utvalda och kommer från småskaliga producenter runtom i Europa.