Recension av Restaurang Artilleriet – av Adam L.

·

Edit mars 2022: Varit här på lunch 30 ggr nu iaf. Otroligt bra och prisvärt. Riktigt god mat (sambalkycklingsalladen är otroligt god och nyttig, om man tar majon på sidan 😉), trevligt ställe, trevlig personal, kaffe, bubbelvatten mm ingår. Verkar även ha fått bra snurr på kvällarna med cocktails mm. Höjer upp till en femma. Det är ingen wow-upplevelse matmässigt, men det försöker de inte vara heller. Det är "bara" väldigt bra och extremt prisvärt, rakt igenom.

Edit nov 2020: Kan tillägga att jag varit här och druckit drinkar nu, som faktiskt var grymt goda!

Edit sep 2018: Nu har de även börjat med middag, som vi var och testade (gratis). Trevligt och jättegott rakt igenom, dock more or less tomt (var någon dag efter de började med middagen dock, så det kommer ju garanterat). Bra priser dessutom.

Första gången jag åt lunch här sedan de gjorde om från Borggården. Det är ju samma ägare och konceptet påminner om innan, men rejält "upphottat". De har verkligen fått till det och även om det inte är några problem att känna igen sig från Borggården så är det en helt annan nivå på inredningen med en stor snygg bar i mörk marmor, fina bord och stolar, mm.

Schysst meny med någon "dagens" och några "veckans" varav de flesta är vegetariska, samt en liten à la carte med "alltid på Artilleriet" där man hittar alltifrån asiatisk kycklingsallad, toast skagen och omelette. Dagens ligger på 135 och de flesta av de andra rätterna runt 185 kr. Ganska så prisvärt tycker jag med tanke på att det är ett så schysst ställe. Kaffe ingår, har för mig att det ingår någon liten kaka också, men ska inte svära på det. Dock är det bricklunch, så man beställer i kassan och tar bestick och liknande själv, men med servering vid bordet.

Vi satte oss på den fantastiska uteserveringen, som lätt är en av Östermalms bästa. Trots många platser kan det vara lite svårt att få plats när det är som allra högst tryck, men man brukar alltid få en tillslut. Jag åt en hel toast Skagen (235) och kunde inte motstå att testa kycklingkroketterna med chilidipp. Toast Skagen var precis som den ska vara, riktigt god och väldigt bra smörstekt bröd. Kycklingkroketterna var oemotståndliga och bland de bättre kroketter jag ätit.