Restaurang Cypern

4,3
3 betyg
$$
Restaurang
Hemsida
Instagram
Cypern
4,3
3 betyg
Hemsida
Instagram

Restaurang Cypern bjuder på grekisk medelhavsmat med influenser från Turkiet och slår ihop Balkan och Mindre Asien mitt på Vallhallavägen. Här serveras tzatzikin, haloumin, moussakan och alla de andra välkända favoriterna från det smakrika och soliga området runt Medelhavet.

Har du fått nog av brasserier och sushibarer är det grekiska köket ett både omtyckt och ofta bortglömt alternativ bland stans restauranger. Ett ställe som bjuder på en god dos av Medelhavet är Restaurang Cypern, vars grekiska mat får sällskap av turkiska influenser på menyn. Restaurangmiljön kantas av vita dukar, guldspeglar och kristallkronor, och du lär knappast lämna bordet hungrig. Här serveras vällagade och generösa måltider som lätt slinker ner tillsammans med ett glas vin.

På à la carte-menyn hittar du klassiker som grekisk bondsallad, haloumi, moussaka och souvlaki (grillspett) samt tillbehör som dippsåser och rostade grönsaker. Många av rätterna utgör gluten- och laktosfria alternativ - som haloumin, den grillade scampin och det grillade köttet. Eller varför inte grillad laxfilé med grekisk potatissallad, rucola och färsk basilikaolja? För dig med beslutsångest finns alltid plockalternativet meze, en blanding av varma och kalla aptitretare som serveras i småskålar för minst två personer. Välj fisk, kött eller full mix om du har stor aptit.

På solkustvis avslutas gärna måltiden med något sött, som klassisk baklava eller den lite nyttigare grekiska yoghurten som toppas med honung, valnötter och färsk frukt. Lunchtid får medelhavsinfluenserna sällskap av svenska klassiker som wallenbergare och rimmat stekt fläsk på dagens lunchmeny.

 

Föreslå ändringar

Användarbilder från Cypern Användarbilder
Lägg till bild

Recensioner av Cypern

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
15 apr. 2016

Har varit på Restaurang Cypern massa gånger över väldigt många år och både personal och mat brukar hålla bra klass.

9 dec. 2019

Länge har jag följt Edward Bloom på socialamedier och ingen har nog missat att Cypern varit ett av hans stammis ställen.

Käkade middag här och jag får verkligen feeling av familjeresturang. Personalen är trevlig och hit kan du gå med alla i f... Visa hela »

13 apr. 2022